Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Praf saharian peste România, avertizează ANM

Publicat

pe

Un val de aer din nordul Africii aduce cu el un val de praf saharian în sudul, centrul și sud-estul Europei. Potrivit meteorologilor, țara noastră va fi afectată la începutul săptămânii.

Publicitate

„În perioada 6 – 9 februarie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României”, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

Meteorologii spun că în această perioadă, temporar în țările de la vest și sud-vest de România, se vor semnala și precipitații, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează să ajungă deasupra țării noastre va fi mai redusă.

Depunerile de praf vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni: 7-8 februarie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar la începutul săptămânii și în restul țării.

Publicitate

Potrivit ANM, un astfel de val de praf saharian a mai ajuns în România și în luna mai a anului trecut. Atenție, este și cod galben de vânt în județul Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes