Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/customer/www/brasov.net/public_html/wp-content/plugins/wp-schema-pro/classes/class-bsf-aiosrs-pro-schema-template.php on line 415
Connect with us
Publicitate

Administrație

Practicarea sporturilor de iarnă va costa mai mult, în acest sezon. Tarifele la transportul pe cablu din Poiana Brașov vor crește cu până la 20%

Publicat

pe

Este oficial! Consilierii locali au votat astăzi proiectul de hotărâre pentru majorarea tarifelor la transportul pe cablu din Poiana Brașov. Prețurile cartelelor vor crește cu 10% până la 20%, in funcție de tipul de abonament. Noile tarife vor intra în vigoare odată cu deschiderea oficială a sezonului de schi.

Publicitate

Practicanții de schi și snowboard care vor folosi telecabinele, telegondola, telescaunele și teleschiurile vor plăti 50 de lei pentru o cartelă cu 10 puncte, adică cu 5 lei mai mult față de sezonul trecut. Cartela cu 20 de puncte va costa 90 de lei, față de 80 de lei cum era până acum, iar prețul unei cartele cu 30 de puncte va crește de la 115 la 130 de lei. Și tichetele cu 240 de puncte vor fi mai scumpe cu 100 lei, față de sezonul trecut, adică vor costa de acum 670 de lei.

Și abonamentele valabile un anumit număr de zile vor fi mai scumpe. Un abonament de 10 zile va costa 1140 de lei pentru adulți și 700 de lei pentru copii. În sezonul trecut pentru același abonament turiștii plăteau 1050 de lei pentru adulți și 650 de lei pentru copii.

Singurele prețuri care rămân neschimbate sunt cele pentru tichetele simple, cu o urcare și o coborâre, care vor costa 40 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru copii. În același timp o simplă urcare sau o simplă coborâre cu instalațiile pe cablu va costa 25 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copiii între 6 și 12 ani.

Publicitate

Autoritățile locale spun că această majorare nu este exagerată și că odată cu creșterea tarifelor se vor încasa mai mulți bani la bugetul local. În sezonul trecut, Primăria Brașov a încasat 1,5 milioane de lei din abonamentele la transportul pe cablu din Poiană. Dacă se va păstra același număr de clienți, în acest sezon autoritățile estimează încasări de până la 2 milioane de lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes