Connect with us
Publicitate

Administrație

P&P SRL anunţă că din această noapte se va plăti din nou parcarea în municipiul Brașov

Publicat

pe

Publicitate

P&P a remis la adresa redacției un comunicat de presă prin care anunță opinia publică asupra faptului că începând cu data de 01.07.2021 ora 00:00 se va relua serviciul de percepere a taxei de parcare pentru parcările publice cu plată din Municipiul Brașov. Aceștia anunță că vor taxa non-stop, nu doar între 08.00 – 20.00 cum prevede noul regulament.

Decizia vine după ce Tribunalul Covasna a suspendat actul prin care CL Braşov a reziliat contractul cu firma P&P ce administra parcările. Cu toate acestea municipalitatea are drept să facă recurs, sentința nefiind definitivă.

„Deocamdată nu s-a schimbat nimic. Contractul este reziliat cu firma care se ocupa de parcări. Noi încercăm să recuperăm aceste parcări astfel încât Primăria să le administreze.

După ce vom primi motivarea instanței, cu siguranță Municipalitatea va face recurs, mai ales că, din punctul nostru de vedere, hotărârea de consiliu local nu prezintă niciun indiciu de ilegalitate, astfel încât nu se justifică suspendare ei până la judecarea pe fond. Consiliul Local poate să dispună delegarea unui serviciu, prin urmare poate dispune și încetarea delegării prin reziliere. P&P nu a adus nicio dovada cu privire la paguba concretă pe care HCL 259/06.05.2021 i-o produce. Apreciem ca rezilierea era singura măsură pe care autoritatea putea sa o ia când a constatat ca ofertantul câștigător nu și-a respectat obligațiile asumate prin depunerea ofertei și, ulterior, prin semnarea contractului. În plus, notificarea de reziliere, acesta fiind actul care produce efecte în raport cu P&P, nu a fost suspendată, prin urmare contractul este în continuare reziliat”, a declarat în urmă cu două zile purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Publicitate
Cu toate acestea reprezentanții P&P spun că vor începe taxarea înainte de recurs, chiar din această noapte. Redăm integral comunicatul celor de la P&P:

„RELUAREA SERVICIULUI DE TAXARE A PARCARILOR PUBLICE CU PLATA ESTE DETERMINATA SI OBLIGATORIE CA URMARE A PRONUNTARII HOTARARII JUDECATORESTI NR. 653/28.06.2021 în dos. nr. 2093/62/2021 a Tribunalului Covasna.

Potrivit prevederilor art.14, alin. (4) din legea 554/2004 privind Contenciosul Administrativ, RECURSUL NU ESTE SUSPENSIV DE EXECUTARE.

Drept pentru care, Hotararea Judecatoreasca isi produce efectele de la pronuntare, astfel ca SUSPENDAREA H.C.L. nr. 259/06.05.2021 SE RASFRANGE ASUPRA ORICARUI ACT EMIS ÎN BAZA ACESTEIA SI PRIN CARE HOTARAREA A FOST PUSA ÎN EXECUTARE.

Este imperativ de precizat ca orice demers intentionat prin care se urmareste nepunerea in practica a unei hotarari judecatoresti poate constitui infractiune care se sanctioneaza conform dispozitiilor legale.

Totodata, va facem cunoscut faptul ca, raportat la continutul hotararii nr.653/28.06.2021, dar si la cel al incheierii din data de 23.04.2021 emisa de Tribunalul Covasna în dos. nr. 1102/62/2021/a1, ramasa definitiva prin Hotararea nr.435/17.06.2021 a Curtii de Apel Brașov, începand cu data și ora mentionata, intervalul orar pentru care se aplica plata tarifului de parcare va fi de 24/24 de ore, inclusiv duminica, cu respectarea Hotararii de Consiliu Local nr. 282/2017.”, se arată în comunicatul emis de P&P.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes