Connect with us
Publicitate

Administrație

P&P SRL a câştigat la Curtea de Apel procesul împotriva Consiliului Local după ce acesta a reziliat contractul de administrare a parcărilor. Allen Coliban: „Hotărârea Consiliului Local nu a fost anulată. Rezilierea rămâne în picioare”

Publicat

pe

Publicitate

P&P SRL, firma care administrază locurile de parcare din Braşov a mai câştigat o luptă în instanţă împotriva Consiliului Local Braşov în conflictul care priveşte gestionarea locurilor de parcare cu plată din oraş. Curtea de Apel Brașov a menținut decizia Tribunalului Covasna de a anula Hotărârea de Consiliu Local prin care se rezilia contractul de concesiune a parcărilor publice, încheiat cu P&P.

„Solutia pe scurt: Respinge recursul formulat de recurentul Consiliul Local al Municipiului Braşov împotriva sentinţei civile nr. 653/28.06.2021 pronunţată de Tribunalul Covasna. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei, astăzi 18.08.2021.”

Noul contract a fost făcut de vechea administraţie şi este valabil pentru o perioada de 10 ani, şi include toate locurile de parcare publice din oraş, nu doar cele din centru, aşa cum era înainte.

Reamintim că, o perioadă, nu s-a mai perceput taxă pentru locurile de parcare însă P&P a reînceput să o perceapă după ce a câştigat primul proces. Plata este obligatorie 24 de ore din 24, după ce Consiliul Local Brașov a pierdut procesul privind perioada de tarifare.

Publicitate

Potrivit primarului Allen Coliban, „solutia de astăzi vizează doar cererea de suspendare a hotărârii Consiliului Local de aprobare a rezilierii. Hotărârea Consiliului Local nu a fost anulată, este în continuare legală, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive asupra cererii în anulare. În plus, pe rolul Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie există o cerere de strămutare a dosarului de astăzi. Dacă se va admite aceasta cerere, decizia de azi va fi anulată, iar recursul se va rejudeca de o noua instanta.

Astfel, rezilierea rămâne în picioare, și pentru că notificarea a fost făcută de primărie, și pentru că nu există o decizie definitivă, cum am spus mai sus, deci contractul rămâne reziliat. Considerăm că există prea multe coincidențe în anumite decizii și astfel am cerut strămutarea de la Curtea de Apel Brașov în altă parte. Mai este foarte mult până la finalul acestei lupte cu P&P-ul. Suntem abia la început, ne așteptam la o luptă pe viață și pe moarte, având în vedere că e vorba de zeci de milioane de euro la mijloc pe care le-ar fi câștigat firma P&P fără să respecte contractul, deci fără să respecte cetățenii.”, transmite Primăria Braşov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes