Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Povestea unei românce care după 20 de ani petrecuţi în Itaia s-a mutat la Braşov: „Am rămas surprinsă să văd că oamenii nu au gratii la geam”

Publicat

pe

După ani de zile de muncă în Italia, o româncă a luat decizia să revină în țară împreună cu familia. Aceasta a spus că a rămas uimită de siguranța de care avem parte în România. „Până și fetița mea a rămas uimită de schimbarea aceasta, de cât de liber ești. Ea acum merge la școală singură. Eu am rămas surprinsă să văd că oamenii nu au gratii la geam”, a explicat românca. 

Ce a declarat românca despre întoarcerea în țară

Deși a provenit dintr-o familie foarte săracă din județul Bacău, Mihaela Parlac a reușit să-și clădească un viitor în Italia, țară în care a strâns primii bani ca îngrijitoare de bătrâni pentru a-și ajuta și cei opt frați rămași în țară. A plecat, fără să știe limba italiană, dar cu multă ambiție, a răzbit, iar apoi și-a întemeiat o familie în străinătate.

După mult timp, Mihaela a luat decizia de a se întoarce în România. „Ne-am mutat în Brașov în urmă cu cinci ani. Până și fetița mea a rămas uimită de schimbarea aceasta, de cât de liber ești în România. Ea acum merge la școală singură, pe jos. Și eu am rămas surprinsă să văd că oamenii nu au gratii la geam. Mi-a dat senzația de siguranță”, a declarat românca în cadrul emisiunii „Diaspora în direct”.

Publicitate

În Italia se fura frecvent 

„Specific că mesajul nu este „haideți toți în România sau haideți acasă”. Eu doar spun experiența mea, punctul meu de vedere și vorbesc despre Brașov, locul în care am ales să trăiesc. Mi se pare mult mai liniștit pe partea asta de siguranță”, a mai spus românca.

Mihaela Parlac a spus că în Italia furturile erau la ordinea zilei. „Noi locuiam într-o localitate, lângă Roma, și se fura frecvent. În blocul în care noi locuiam, vecinei îi intraseră hoții în casă. Oamenii și-au pus gratii la geamuri. Inclusiv noi .. care locuiam la etajul doi. Clar nu te simți în siguranță, mai ales când ai un copil, mai ales când auzi că vecinilor li se fură mașinile”, a adăugat românca, scrie stiridiaspora.ro.

Tot mai mulți români se întorc acasă

În ultima perioadă, tot mai mulți români care au lucrat în străinătate se întorc acasă. Unii dintre ei au explicat și motivele. Potrivit datelor Autorității Protecției Copilului, numărul familiilor plecate în străinătate a scăzut cu 15% în 2023 față de 2021.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes