Connect with us
Publicitate

Sport

Povestea tulburătoare a lui Florin Hidișan, fost jucător la FC Braşov: „Am cancer, dar lupt zâmbind”

Publicat

pe

Florin Hidișan (39 de ani), fost fotbalist la UTA, U Cluj, FC Brașov sau Pandurii, se luptă cu o formă gravă de cancer · Optimismul său este absolut impresionant, însă tratamentul e foarte scump · Și tu îl poți ajuta pe Florin, donând în campania „Inima Sportului”, inițiată de GSP.

„Uite, acum câteva zile, după multă vreme, am mâncat niște înghețată, am putut să beau și cola. Pfff, ce fericit am fost, mi-au dat lacrimile …”. Da, atât de puțin îți trebuie uneori ca să fii fericit. După ce primești un baros în față, orice durere mai mică e un câștig. Și orice plăcere, cât de măruntă ar părea, e o sărbătoare. Barosul lui Hidișan poartă o parafă de la oncologie și se numește, brutal, cancer la stomac cu metastaze la ficat. Zbang!

Florin Hidișan a fost un fotbalist elegant, un mijlocaș agil, cu execuții fine. A jucat, printre altele, la UTA, U Cluj, FC Brașov sau Pandurii, adunând peste 200 de meciuri în Liga 1 și Liga 2. S-a retras acum 3 ani, la echipa din orașul său natal, Ocna Mureș, apoi încerca să-și reașeze viața post-fotbal, când acel diagnostic violent i-a dat peste cap liniștea, somnul, viața, planurile, scrie gsp.ro.

Are doar 39 de ani. Și un izvor nelimitat de optimism. Cum, cum să fii atât de zâmbitor și de pozitiv când fișele tale medicale lăcrimează și boala a avansat galopant? Florin și-a găsit sprijinul în credință. Și în convingerea că nimic nu e imposibil.

Publicitate

În casa lui dintr-o comună de lângă Câmpia Turzii, județul Cluj, ne-a întâmpinat zâmbind, cum altfel?, ca pe niște prieteni vechi. „Ce mă bucur să vă văd!”. Înainte, ne purtase de grijă pe drum, „Aveți grijă pe traseu, vă rog frumos!”, și a încheiat orice dialog cu „Doamne, ajută!”. Este plasa de siguranță care îl ține pe plus. Mereu cu fața la joc, cum era pe teren.

Atmosfera e deopotrivă apăsătoare și pozitivă. Florin e responsabil cu optimismul, deși este evident slăbit. Poartă pe cap un fes, mâinile îi sunt brăzdate de riduri adânci, picioarele-s umflate. Doar câteva din efectele chimioterapiei.

Florin Hidișan: „Doctorii plângeau, eu îi încurajam”

Cum a fost la început? „Am tot avut episoade de reflux gastroesofagian, îmi venea mâncarea înapoi, pe românește. Am făcut tratament, totul era OK. Dar după o vreme, simptomele s-au înrăutățit, am început să pierd în greutate și a apărut îngrijorarea. Anul ăsta, după Paști, m-am dus iar la control. Și atunci a venit vestea …”, povestește Florin.

„Doamna doctor plângea, n-avea putere să-mi spună diagnosticul. Până la urmă, s-a adunat și mi-a zis că am o tumoră malignă în stomac și situația e destul de gravă. Apoi, 10 medici se uitau toți la mine și mă priveau trist. Știau gravitatea diagnosticului. Am încercat să-i liniștesc și le-am zis: «Eu voi fi bine! Mă voi face bine!». Nu le venea să creadă, toți erau cu lacrimi în ochi și cu capetele plecate. Un medic cunoaște gravitatea bolii. Dar mai presus de medicină, eu, ca om, simt că voi fi bine. Și voi fi bine!”. Joac-o p-asta, tu, care te plângi și când te doare o unghie …

De aproape 4 luni, Florin Hidișan face chimioterapie la Cluj și, ajutat poate și de tonusul lui absolut incredibil, se văd ceva semne bune. Cancerul e tot acolo, dar pare că evoluția tumorii a încetinit.

„Am mai pus pe mine 6-7 kilograme, sunt ceva mai bine. O să fiu și mai bine, o să vedeți!”. Optimism dat de credință, de metaniile înfășurate pe mâini și strânse în palme, de șiretul cu cruciuliță metalică înfășurat în jurul brâului.

Un set recent de analize a fost trimis la clinici din Viena și Milano, de unde se așteaptă un semn, o hartă a viitorilor pași pentru salvarea fostului fotbalist. Planul medicilor e să-i programeze o operație în străinătate, pentru extirparea tumorii.

Costurile se preconizează a fi însă foarte ridicate, de ordinul zecilor de mii de euro. De aceea, Hidișan are nevoie de orice sprijin financiar! Donează și tu online, pe GSP.ro, pentru că oricât de mici ar părea, sumele acestea vor însemna enorm pentru Florin Hidișan.

FLORIN HIDIȘAN 

  • 39 de ani
  • 107 meciuri în Liga 1 și 7 goluri
  • 110 meciuri în Liga 2 și 8 goluri
  • a jucat în carieră pentru Industria Sârmei Câmpia Turzii, Internațional Pitești, FC Argeș, CS Otopeni, FC Brașov, UTA, Pandurii și U Cluj
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes