Connect with us
Publicitate

Eveniment

Povestea tinerei sibience răpite și găsite în satul brașovean Vad – Indivizi plătiți cu 6.000 de euro, înarmați cu săbii și topoare

Publicat

pe

Publicitate

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul din Sibiu au preluat dosarul adolescentei răpite din Tălmaciu, dat fiind complexitatea și gravitatea faptelor. Oamenii legii au pus detaliile cap la cap, au audiat toate persoanele implicate și au dispus primele măsuri. Cinci indivizi au fost arestați preventiv în prima instanță, iar alte cinci persoane sunt urmărite penal.

În data de 9 ianuarie, poliția din Tălmaciu a fost sesizată cu privire la răpirea unei minore de 14 ani. Având în vedere complexitatea cauzei și gravitatea faptelor săvârșite, Parchetul de la Tribunalul din Sibiu a dispus preluarea cauzei în vederea supravegherii urmăririi penale.

Prin ordonanța din 09.01.2023, procurorul din cadrul Parchetului de la Tribunalul din Sibiu a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva a 5 inculpați (4 bărbați și o femeie) cu privire la săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate și violare de domiciliu.

Răpirea – Bărbați plătiți, înarmați cu săbii și topoare

Din coroborarea mijloacelor de probă administrate până acum rezultă că, la data de 9 ianuarie, în jurul orei 03:30, cei 5 inculpați, purtând cagule și având arme (topor și sabie) au pătruns prin violență și efracție în casa din Tălmaciu unde locuia minora. Au intrat în camera unde aceasta dormea împreună cu mama sa și, împotriva voinței sale, au scos-o din casă și au urcat-o într-un autoturism parcat în fața casei.

Publicitate

„În cauză s-a mai stabilit că minora fusese logodită de părinţi potrivit tradiţiei rome cu un băiat pe care nu îl plăcea. Ea cunoscuse pe facebook un băiat şi vorbise cu el să vină să o ceară de la părinţi. Această persoană, având şi sprijinul părinților săi, a organizat însă răpirea minorei din noaptea de 9.01.2023 fără ca minora să cunoască acest plan și fără a avea consimțământul ei. Cei 4 bărbaţi din Avrig care au pătruns în locuinţa persoanei vătămate au primit suma de 6000 de euro. Ei au fost însoțiți de mama băiatului, care având și ea o cagulă pe față a intrat în imobilul din Tălmaciu şi a participat la răpirea minorei”, a declarat prim-procuror adjunct Mihaela Ruginosu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Cinci persoane arestate, cinci urmărite penal

Pe data de 10.01.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a fost sesizat cu propunere de arestare preventivă pentru cinci inculpați, propunerea fiind admisă, astfel cei cinci au fost arestați preventiv pentru o durată de 30 de zile.

În ceea ce privește alte persoane care au participat ca complici sau instigatori la infracțiunea de lipsire de libertate, cercetările continua pentru a se stabili cu precizie faptele comise de acestea. Procurorul va lua decizii în funcție de probele administrate. În acest moment procurorul a dispus continuarea urmăririi penale pentru încă 5 persoane.

Pe parcursul investigației procurorul a beneficiat de sprijinul poliției din cadrul IPJ Sibiu, Serviciului Investigații Criminale, Poliției orașului Tălmaciu și Poliției orașului Avrig.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, care are scopul de a crea cadrul procesual pentru administrarea probei, activitate care nu poate sub nicio formă să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes