Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Povestea impresionantă a lui Ozzy, un cățel care s-a pierdut în munții Bucegi. După o mobilizare masivă, patrupedul a fost găsit. La acțiune au luat parte și salvamontiștii din Brașov

Publicat

pe

Povestea unui câțel pierdut pe munte a impresionat o țară întreagă și a dus la o mobilizare masivă. Ozzy, un patruped din rasa Beagle dispărut în județul Brașov, dar a fost găsit după o mobilizare exemplară a oamenilor. Timp de cinci zile, Ozzy a fost căutat inclusiv cu ajutorul dronelor și al salvatorilor montani, scrie digi24.ro.

Publicitate

Ozzy are șase ani și s-a rătăcit în munții Bucegi, în apropiere de refugiul Țigănești. Stăpâna cățelului din rasa Beagle a lipit afișe în zonă și a cerut ajutor și pe rețelele sociale pentru a-l găsi. Zeci de oameni impresionați de povestea lui Ozzy, care are probleme de sănătate și trebuia să primească medicamente, s-au mobilizat și au plecat în căutarea lui.

„Ne-am dat seama că dacă fiecare dintre noi face un mic efort o putem ajuta pe Simona să-l găsească pe Ozzy. Și am mers cu prietenul meu să refacem traseul pe unde cățelul a fost pierdut”, spune o tânără.

„M-am întâlnit cu Simona spre seară, începea să se întunece, ea urca singură, m-a emoționat, rămânea singură pe munte, noi toți coboram, ea urca, urma să rămână la cabană, să-l caute, să-l aștepte că poate apare în zonă”, a adăugat o altă femeie.

Publicitate

„Au fost oameni care și-au luat concediu să meargă cu mine pe munte, oameni care au alergat ultra maraton doar ca să-l caute pe Ozzy, oameni care au făcut schimb de tură și s-au trezit la 6 dimineața să urce să-l caute. Mă sunau oameni să mă întrebe dacă am unde sa dorm, dacă am ce să mănânc, dacă mă pot ajuta cu ceva”, a povesit Simona Dumitru, stăpâna cățelului.

Ozzy a fost căutat inclusiv cu ajutorul dronelor și al salvamontiștilor.

„Câinele a fost căutat pe traseul cabana Diham Mălăiești i Refugiul Țigănești, nu a fost găsit. Sâmbătă dimineață a fost văzut în zona cabanei Mălăiești, cei de acolo au încercat să-l prindă dar, probabil fiind foarte speriat, nu au reușit”, a declarat Răzvan Iancu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Râșnov.

Impresionanta mobilizare a avut până la urmă rezultat. Ozzy a fost găsit chiar de salvatorii montani, în zona Bran. După cinci zile de căutări, s-a întors în brațele stăpânei. Pe contul personal de Facebook, Simona a transmis un mesaj tuturor celor care s-au implicat în căutarea celui mai bun prieten al ei, cățelul Ozzy.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes