Connect with us
Publicitate

Social

Povestea emoţionantă a unui tânăr brașovean fără o mână şi fără un picior. Donează bani pentru cei în suferinţă

Publicat

pe

După ce în urmă cu doi ani nu mai avea nicio aşteptare de la viaţă, Valentin Fudulu s-a transformat complet şi acum este un tânăr plin de speranţă, care donează pentru ca şi alţii să poată fi ajutaţi.

După ce în urmă cu doi ani era în pragul disperării şi nu vedea nici cea mai mică speranţă în viitor, Valentin Fudulu este cu totul alt om. Fără o mână şi un picior, în urma unui accident cumplit, petrecut când avea numai 8 luni, tânărul crescut la Hărman s-a văzut într-un centru din Râmnicu Vâlcea unde nu cunoştea pe nimeni, cu numai 4 luni înainte de admiterea la liceu, scrie Adevarul.ro.

Valentin era în clasa a VIII-a, urma să îşi aleagă liceul pe care să îl urmeze, dar nu cunoştea nici măcar numele liceelor din Râmnicu Vâlcea. În plus, fusese smuls dintre oamenii pe care îi cunoştea de o viaţă şi dus într-un loc în care era înconjurat doar de necunoscuţi. Toate reperele din viaţă îi dispăruseră şi se gândea că nu are rost să mai trăiască.

Asociaţia Catharsis, prin preşedintele Azota Popescu, a făcut un plan prin care să-i schimbe viaţa tânărului care a împlinit în această primăvară 18 ani. Mai întâi, Valentin a revenit la Braşov, unde s-a bucurat să-şi revadă profesorii şi colegii. Profesorii l-au ajutat să recupereze materia şi a intrat la liceul pe care dorea să-l urmeze.

Publicitate

„În urmă cu doi ani, Valentin era foarte trist, era traumatizat, considera că nu are niciun rost să mai trăiască. După ce l-am adus din nou la Braşov, Valentin a avut o evoluţie spectaculoasă, s-a acomodat, se simte bine, este mândru şi se simte valorizat. La această oră, Valentin este un tânăr care promite!”, a spus Azota Popescu.

După ce i-a fost montată o mână bionică, Valentin a fost angajat chiar de către firma care i-a oferit mâna. Acum, Vali a primit primul lui salariu şi prima vizită pe care a făcut-o a fost la sediul Asociaţiei Catharsis.

„Eu sunt foarte fericit şi foarte împlinit deoarece am dat de nişte oameni foarte importanţi în viaţa mea, care au reuşit să-mi schimbe viaţa radical. Am donat 10% din primul salariu fundaţiei care m-a ajutat cel mai mult, iar 10% i-am investit. Dacă eşti responsabil cu banii pe care îi câştigi, trebuie să investeşti o parte şi să dai o altă parte pentru acte caritabile”, a spus Valentin Fudulu.

De gestul tănărului a fost surprinsă chiar şi Azota Popescu, în momentul în care Valentin a intrat ca un vârtej în sediul asociaţiei şi, plin de bucurie, a făcut marele anunţ.

„Valentin a intrat cu un pumn de bancnote. Le flutura, era foarte vesel, îi străluceau ochii de bucurie, de fericire şi spunea în gura mare că a luat primul salariu şi a venit cu 300 de lei să doneze către Catharsis”, a povestit Azota Popescu bucuria tânărului în momentul în care a ştiut că îi poate ajuta pe cei care au nevoie.

Azota Popescu spune că acum urmează să-i găsească lui Valentin o casă, astfel încât tânărul, care locuieşte încă într-un centru al Protecţiei Copilului, să poată duce o viaţă independentă.

Sursa: Adevarul.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes