Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Povestea dramatică a unei pensionare din Făgăraş care a primit o factură la gaz de 1.200 de lei: „Am 17 grade în casă, cu atât trăim”

Publicat

pe

Publicitate

Doina Diliţă, o pensionară din Făgăraș, a explicat cum calculează fiecare ban din pensie ca să facă faţă facturilor de la utilități. În plină iarnă femeia care locuiește într-o casă modestă trăiește la 17 grade de frică să nu consume mult. Şi aşa facturile vin cu sume multe peste puterea ei financiară.

Doina Diliţă, este unul din pensionarii care au primit facturi cu sume duble la gaze şi care spun că aşteaptă cu groază şi factura la curent. potrivit Antena 3.

„Am primit pe luna decembrie pentru 313 metri cubi să plătesc 1.200 de lei. Am o pensie de 1.800 de lei acum cu mărirea. Îmi apare o plafonare pe factură. Deci de la 1.900 cât este factura am primit o plafonare de aproximativ 700 de lei. Am o casă veche făcută de părinţii mamei mele din 1930. Am renovat-o. În luna decembrie ne-a fost frig în casă de 300 de metri cubi de gaz.

Am în casă 17 grade, cu atât trăim. Nu ştiu cum să explic. Cred că sunt mulţi furnizori în ţara asta şi fiecare îţi bagă porția de aer în gaz, pentru că atunci când dăm drumul la aragaz flacăra este roşie. Noi plătim şi posturile lor şi cheltuielile lor şi tot noi tragem ponoasele. E corect aşa?

În lunile geroase când ajungeam la 20 şi ceva de grade veneau 600-700 lei. Acum când am avut şi temperaturi de plus în decembrie factura este dublă şi în casă este rece.

Publicitate

Cu ce rămânem trebuie să plătim şi curentul. Încă nu a venit factura. Încă strângem punga nu mai cheltuim pe nimic să vedem cu ce ne lovesc şi cei de la curent. Şi acolo ne-au băgat şi certificate verzi şi tot felul de dări şi noi le plătim.

Pentru ce? Ne spune domnul ministru că el nu ar plăti. Păi, el îţi permite! Noi nu ne permitem să nu plătim. Dacă a trecut o lună şi nu ai plătit vine imediat şi îţi ia contorul. Dacă nu ne omoară COVID-ul de afară ne omoară frigul din case”, a spus pensionara Doina Diliţă la emisiunea În faţa naţiunii de la Antena 3.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes