Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Povestea celui mai bătrân instructor de schi din Poiana Braşov. La 92 de ani George Eftimie predă schiul şi vorbeşte 4 limbi străine

Publicitate

Publicat

pe

Are 92 de ani și este decanul de vârstă al monitorilor de schi din Poiana Brașov. Vorbim despre George Eftimie, unul dintre cei mai în vârstă instructori de schi din România. Vorbește patru limbi străine și se bucură de fiecare ceas petrecut pe pârtie pentru că, spune el, schiatul e experiența cea mai apropiată de zbor, relatează observatornews.ro.

Publicitate

Pentru George Eftimie schiul este o pasiune de o viaţă. Şi nu spunem cuvinte mari: s-a urcat pe schiuri prima dată când era copil. Cred că întâi am început să schiez şi apoi să merg.”, spune George Eftimie.

Şi chiar dacă a avut o viaţă plină, a fost inginer, profesor şi a învăţat chiar şi să zboare, pentru instructorul de 92 de ani schiul este în continuare parte din inima lui.

„Este o parte din viaţa mea. M-a mai întrebat cineva cum simt eu schiul. Este singura senzaţie care se aseamănă cu zborul.”, spune George Eftimie.

Publicitate

Energia şi puterea de muncă de care dă dovadă George Eftimie sunt o continuă sursă de inspiraţie pentru mai tinerii lui colegi.

„Prin simplul fapt că-l vezi acolo și afli despre vârsta lui, te poate inspira numai ideea, să ajung și eu la vârsta lui și să fiu afară.”, spune salvamontistul Alexandru Nagy.

„Este un om cumsecade, un om care ştie să lucreze cu copiii, adulţii, cei mai în vârstă, şi are o răbdare ieşită din comun.”, spune despre bătrânul monitor un alt salvamontist, Nicolae Parate.

George Eftimie spune că secretul vitalităţii sale este cumpătarea.

„Ce depinde de noi este să trăim o viaţă cât se poate de regulată şi fără excese.”, spune George Eftimie.

Publicitate

Şi pe lângă mişcarea fizică, mintea este cea care trebuie antrenată continuu. George Eftimie vorbește engleză, franceză, germană și rusă, dar nu s-a ferit, la nevoie, să înveţe şi câteva cuvinte în limba turcă sau ebraică.

Un material video cu bătrânul instructor George Eftimie puteţi vedea AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes