Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Povestea caselor din Poiana Brașov ale lui Hagi și Gică Popescu. „Frica“ de urs și cele două bilețele

Publicat

pe

Fostul mare fotbalist Gică Popescu, în prezent președintele Farului Constanța, prezintă la Antena 1 emisiunea „Super Prieteni“, un show în care fostul căpitan al Naționalei României, dar și al FC Barcelona dialoghează cu mai multe legende ale fotbalului, fiind prezentate și povești savuroase, neștiute până acum.

Gică Popescu l-a intervievat și pe Gică Hagi, cel mai bun fotbalist din istoria României, managerul tehnic al Farului, dar și cumnat al „Baciului“, soțiile celor doi fiind surori. Discuția a fost purtată la Poiana Brașov, iar înregistarea, postată pe canalul de Youtube „Antena Sport“, a surprins și povestea caselor pe care Hagi și Gică Popescu le au în Poiană, una lângă alta.

„Suntem în Poiana Brașov, un loc atât de drag nouă, în care ne petrecem majoritatea vacanțelor noastre de iarnă, împreună cu familiile, la căsuțele pe care le avem, la doar câteva sute de metri în spatele nostru. E foarte interesant de spus care e povestea caselor noastre, cum am ajuns să devenim vecini atunci, iar apoi și cumnați. Îți mai aduci aminte cum am devenit vecini?“, l-a întrebat Gică Popescu pe Hagi, în debutul dialogului lor. 

Teren cumpărat la munte

Publicitate

Gică Hagi – „Da, la un moment dat, tu ai cumpărat 2.000 de metri aici și am ajuns să discutăm despre casă la munte. Și eu voiam să-mi fac una la munte și așa te-am rugat să-mi dai și mine din cei 2.000 de metri jumătate, să fim unul lângă altul. Îmi place muntele, iar Poiana Brașov e un loc fantastic, unde te recreezi și te liniștești. Iar acum ne bucurăm de casele pe care le avem aici“.

Gică Popescu – „Atunci nu știam cum să împărțim casele, iar la un moment dat am spus: «OK, Gică, facem jumate – jumate, dar cum le împărțim?»“.

Gică Hagi – „Cu biletul, ca să nu ne supărăm“.

„Să ajungă la mine după ce-l mănâncă pe Hagi“

Gică Popescu – „Trebuia să alegem care stă sus și care stă jos. Am decis să facem două bilete, în care trebuia să trecem «sus» și «jos» și te-am lăsat pe tine să alegi. Dar știi ce am făcut atunci? Pe ambele bilete am scris «sus». De ce? Cu câteva zile înainte de a face această împărțire, un prieten mi-a zis: «Măi, aveți grijă că din pădure ies urșii. Și încep de sus în jos». Iar eu am zis: «Dacă e, să-l ia primul pe Hagi. Să ajungă la mine după ce-l mănâncă pe Hagi». Și astfel am pus ambele bilete cu «sus»“.

Gică Hagi – „Asta e o oltenească de-a ta!“.

Inaugurarea, în 1999

Dialogul savuros și dezvăluirile au continuat cu episodul ridicării caselor.

„Când am început construcția caselor și am zis să discutăm, tu l-ai trimis pe socrul tău și pe cumnata ta, care acum e și soția mea. Este o poveste extraordinară, pentru că, atunci când am negociat construcția caselor, Lumi nu era nici măcar prietena mea. Când am terminat casele și am făcut inaugurarea, în 1999, Lumi îmi devenise și soție și era și însărcinată cu primul copil“, a menționat Gică Popescu. Gică și Luminița alcătuiesc o pereche foarte reușită, iar mariajul lor a fost împlinit prin cei doi copii pe care-i au, o fată, Maria, și un băiat, Nicolas, care e și el fotbalist, ca tatăl său, la Farul.

N-a vrut să-i dea numărul de telefon

Președintele Farului a spus și cum a cunoscut-o pe viitoarea sa soție: la un grătar la Barcelona. „Prima dată am cunoscut-o pe Lumi când era în vizită la voi acasă, iar, când am făcut grătarul la mine, tu mi-ai zis: «Gică, sunt și cu cumnata mea». «Bine, niciun fel de problemă, invit-o la masă». Eu am văzut-o pe Lumi și mi-a plăcut foarte mult. Când am intrat în cantonament, ți-am cerut numărul ei de telefon. Însă de ce nu ai vrut să mi-l dai, n-aveai încredere în mine?“, a continuat dialogul.

Gică Hagi – „Nu că nu aveam încredere în tine, dar nu e bine să te bagi. Știam că tu poți să cucerești“.

Gică Popescu – „Aveai încredere în șarmul meu“.

Gică Hagi – „Important e să găsești tu drumul. De ce să facem un lucru, iar apoi, cumva dacă se întâmplă, să-mi fie reproșat mie? Și atunci te știam că ești bărbat, așa că găsește-ți calea singur“.

Gică Popescu – „A fost muncă, dar, până la urmă, am reușit“.

Gică Hagi – „Și a fost și mai bine așa, nu?“

Gică Popescu – „A fost foarte bine, acum avem două familii extraordinare“.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: captură Youtube (Antena Sport)

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes