Connect with us
Publicitate

Eveniment

Povestea care bate orice scenariu de film a unei femei din Covasna. Abandonată la naştere, s-a luptat să își facă o familie. Unicul fiu i-a murit, iar la muncă, în Italia, a fost bătută şi înfometată

Publicat

pe

M.J. are 59 de ani, iar povestea sa de viaţă bate orice scenariu de film. Femeia s-a născut în Covasna și a fost abandonată într-un cămin de copii. Deși a încercat din toate puterile să ducă o viață normală și să-și clădească propria sa familie, soarta parcă i-a fost potrivnică. În prezent, M.J. trăiește într-un cămin social din Iași, relatează bzi.ro.

Publicitate

M.J. s-a luptat să-și facă o familie şi să ducă o viaţă normală, dar totul s-a năruit atunci când unicul său fiu a murit într-un accident de muncă. Acum, femeii i-au mai rămas doar doi câini care o însoțesc pretutindeni și îi înveselesc existența.

M.J. are o poveste de viață ce se aseamănă cu un scenariu de film

M.J. și-a trăit toată viața fără a avea un cămin stabil. În adolescență, aceasta a cunoscut un bărbat cu care a avut un copil. Din păcate, iubitul său a dispărut fără urmă, chiar înainte ca M.J. să nască, astfel că tânăra a trebuie să învețe singură cum să se descurce, la doar 18 ani, cu un nou-născut.

Publicitate

„Îmi aduc aminte că am născut sub cerul liber, la 7 luni. Nu știu cine m-a luat și m-a dus la spital, la «Cuza Vodă». Acolo m-au ținut din milă, m-au văzut că muncesc, că ajut. Eu, când vedeam copii care erau abandonați, îi alăptam. Când am auzit cuvântul «mamă» nu mi-a venit să cred. Nu știam, eram mică. Mă învățau mamele de acolo ce trebuie să fac”, a declarat femeia.

Chiar dacă nu i-a fost ușor, aceasta nu și-a părăsit copilul. L-a întreținut așa cum a putut ea, lucrând cu ziua, unde apuca. Viața a continuat să fie dură pentru M.J., suferind un accident în urma căruia și-a pierdut memoria pentru un timp. Trauma suferită a făcut-o să uite de propriul copil. Când o cunoștință i-a zis că este mamă, M.J. a făcut tot posibilul să-și găsească copilul, s-a luptat și a reușit să-l scoată din căminul în care era instituționalizat. Din păcate, acesta a murit la vârsta de 24 de ani într-un accident de muncă.

Pentru un trai mai bun a plecat în Italia, unde a suferit numeroase abuzuri: „Nu eram plătiți deloc”

Dornică de muncă, M.J. a găsit într-un ziar un loc de muncă la cules de legume în Italia, unde angajatorul promitea atât un salariu avantajos, cât și cazare. Astfel, împreună cu mai multe persoane a plecat să muncească, neștiind ce coșmar urmează să trăiască.

„Zic, măi, se câștigă bine în agricultură, e convenabil. Vai, dar nu a fost așa. Ce ne-au chinuit! Ne dădeau mâncare cu porția, ne puneau să muncim de dimineață până se făcea seară. Ne aducea o găleată de aia de apă, cine apuca să bea apă, bine, cine nu, nu. Ne-au băgat într-o cabană unde nu aveam nici lumină, nici nimic. Nu eram plătiți deloc, ne băteau, ne chinuiau, femeile erau violate”, spune M.J. cu lacrimi în ochi.

Aceasta a reușit să fugă și să ajungă înapoi în țară cu ajutorul unei cunoștințe din România. Acum, femeia lucrează pe unde poate astfel încât să se poată întreține de la o zi la alta. Singurele suflete care îi înțeleg suferința sunt cei doi căței, o cățelușă numită Baba, pe care a primit-o chiar de la fiul ei, și un bichon de 7 luni.

Deoarece este conștientă că povestea sa de viață se aseamănă mai mult cu un scenariu de film, M.J. scrie un jurnal intitulat „Viață pentru viață”, în care ilustrează atât traiul ei, cât și al altor persoane din cămin.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes