Connect with us
Publicitate

Eveniment

Postare falsă pe un cunoscut grup de Facebook din Braşov care ar putea incita la ură: „I-au pus cuțitul la gât”

Publicat

pe

Publicitate

Pe o cunoscută pagină de Facebook din Brașov a apărut o postare foarte credibilă, prin detaliile oferite, în care se spune că mai mulți nepalezi ar fi atacat un brașovean. Poliția afirmă că este o știre falsă.

Postările cu conținut sensibil pot naște emoții puternice, atât la nivel de indivizi, cât și la nivel colectiv. Xenofobia poate fi transmisă foarte ușor printr-o postare care, la prima vedere, pare cât se poate de veridică, mai ales că oferă și date care fac ca postarea să fie credibilă, transmite adevarul.ro.

În ultima vreme, la Brașov au sosit mulți muncitori nepalezi, veniți de la mii de kilometri să le poată oferi celor de acasă o viață mai bună. Asiaticii muncesc și contribuie la creșterea PIB-ului României, dar unii concetățeni privesc lucrurile din alt punct de vedere.

Pe grupul de Facebook „Ce îți trebuie, frate” a apărut postarea unui brașovean. Acesta a cerut ajutorul concitadinilor spunând că un prieten al său a fost atacat de cinci bărbați despre care crede că este posibil să fi fost nepalezi.

Publicitate

Potrivit postării, cei cinci agresori i-ar fi pus cuțitul la gât brașoveanului și i-ar fi cerut în limba engleză să scoată banii pe care îi avea asupra sa. Autorul postării spune că incidentul s-ar fi petrecut în noaptea de 9 spre 10 ianuarie 2023, între orele 0:30 și 2:00.

Incidentul ar fi început pe strada Molidului și a continuat în zonă, potrivit autorului. Acesta le solicita celor care au camere de supraveghere în zonă să verifice filmările din intervalul de timp precizat și să vadă dacă îi pot identifica pe agresori.

Polițiștii brașoveni spun că nu au primit o asemenea plângere.

„Cu privire la informațiile solicitate vă comunicăm faptul că la nivelul Poliției Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale au fost demarate verificări în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt, precum și pentru clarificarea acesteia”, transmitea agent principal Nadia Olaru, purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov.

La câteva ore, a venit și răspunsul. Reprezentanta polițiștilor a spus că nu se confirmă cele sesizate în postare, astfel că, cel mai probabil, a fost vorba despre o glumă proastă a brașoveanului. Una care, însă, ar putea da naștere unor puternice sentimente împotriva unei întregi comunități.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes