Connect with us
Publicitate

Administrație

Porumbelul, inamicul public numărul 1 al Brașovului. Amenzi usturătoare pentru cei care îi hrănesc

Publicat

pe

Foto: M-travel.ro

Porumbeii pare că au devenit principalii inamici ai autorităților din Brașov. Numărul foarte mare al păsărilor, mizeria pe care o lasă în urmă și posibilele boli pe care le-ar putea transmite i-au făcut pe edili să ia o măsură drastică. Au interzis hrănirea porumbeilor pe domeniul public al municipiului.

Asta înseamnă că o simplă faptă bună pe care iubitorii de animale ar vrea să o facă, i-ar putea transforma în infractori. Polițiștii locali care patrulează prin oraș îi pot sancționa pe cei care aruncă mâncare pe stradă pentru porumbei, iar amenzile sunt usturătoare: de la 200 de lei la 500 de lei pentru persoanele fizice și de la 500 de lei la 1000 de lei pentru persoanele juridice.

„Am primit foarte multe sesizări cu privire atât la porumbei, cât și la ciori, în diverse parcuri și felul în care arată acesta parcuri după trecerea lor în număr mare. În foarte multe situații, felul în care noi hrănim animalele nu corespunde unor norme și unor condiții de sănătate pe care ar trebui să le oferim acestora. În anumite situații ce le oferim noi și ce este hrană umană nu este potrivită și pentru celelalte viețuitoare”, a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Halucinant este faptul că deși noua regulă a intrat în vigoare de câteva zile, aproape nimeni nu știe la ce riscuri se expune dacă dă mâncare porumbeilor. În oraș nu există niciun panou care să îi informeze pe localnici și pe turiști de amenzile pe care le-ar putea primi în cazul în care hrănesc păsările pe domeniul public. Primarul, în schimb, crede că a făcut o campanie de informare foarte bună.

Publicitate

„Consider că întregul subiect al regulamentului de spații verzi, noul regulament a fost bine expus în media, atât la nivel local, cât și național și evident în rest pas cu pas. Pentru că așa cum spuneam, scopul nu este să aplicăm amenzi de astăzi, scopul este să modelăm niște comportamente care să ne asigure că avem un oraș curat și parcuri care să arate civilizat”, a mai precizat Coliban.

Primul mare oraș din România care a instituit o astfel de regulă a fost Timișoara. Dar acolo edilii au stabilit amenzi la jumătate față de cele care sunt aplicate acum în Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes