Connect with us
Publicitate

Social

Porumbeii, ciorile și pescărușii au invadat Brașovul. Ce soluții propun specialiștii pentru ca păsările să nu se mai înmulțească peste măsură

Publicat

pe

Prezența păsărilor în orice colț al orașului a început să deranjeze tot mai mulți brașoveni. Oamenii sunt nemulțumiți de gălăgia și mizeria făcute de înaripate și cer autorităților să ia măsuri pentru a stopa înmulțirea lor.

Publicitate

Ornitologii vin și cu soluții pentru problema păsărilor. Autoritățile ar trebui să strângă cu regularitate gunoaiele din oraș, să împrejmuiască și să acopere ghenele pentru deșeuri menajere și să monteze plase de protecție pe acoperișurile blocurilor. Specialiștii spun că aceste măsuri ar putea duce la scăderea numărului de ciori, porumbei și pescăruși din Brașov.

„Cu mai mulți ani în urmă nu existau pescăruși în Brașov. Este o specie profitoare, pescărușii merg acolo unde găsesc ușor mâncare. Știm că această problemă este și în București. Marea problemă este că noi, oamenii, nu acoperim gunoaiele și atunci pescărușul vine în zonele unde se poate hrăni ușor. Aceștia își fac cuiburi pe blocuri și se hrănesc foarte ușor din containere. Dacă noi nu avem grijă de gunoiul nostru, asta, practic, îi ajută și pe ei să se înmulțească. La fel se întâmplă și cu ciorile. S-au tăiat mulți copaci, iar ele vin și își fac cuiburi în orașe, mai ales iarna, când e mai frig. Sunt niște probleme care depind și de noi”, a explicat Andreea Oprea, responsabil comunicare la Societatea Ornitologică Română, pentru radiobrasovfm.ro.

Probleme creează și porumbeii care ajung să strice clădirile din oraș. Autoritățile au căutat soluții de-a lungul timpului, dar nu au reușit să stopeze suprapopularea păsărilor. O măsură luată de municipalitate în vara anului trecut a fost interzicerea hrănirii porumbeilor pe domeniul public. Amenzile sunt cuprinse între 200 și 500 de lei pentru persoanele fizice și de la 500 de lei la 1000 de lei pentru persoanele juridice.

Publicitate

„Cu porumbeii este altă problemă. Acești porumbei domestici se trag din porumbeii de stâncă, care s-au adaptat și ei foarte bine. Cu cât hrănești păsările, cu atât ele se înmulțesc mai mult, iar porumbeii sunt foarte des hrăniți de către oameni și fac foarte mulți pui. Păsările nu se hrănesc cu pâine. Păsările nu au nevoie de pâine. Este adevărat că porumbeii s-au adaptat, în ani de zile, dar în general le face rău, le provoacă tot felul de boli, de indigestii. Există și această boală a «aripilor de înger», când nu le mai stau aripile lipite de corp și nu mai pot zbura”, a adăugat Andreea Oprea, pentru aceeași sursă.

Ornitologii recomandă hrănirea păsărilor doar iarna, cu semințe crude de floarea soarelui sau cu fructe uscate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes