Connect with us
Publicitate

Eveniment

Pompierii din Brașov au avut 247 de intervenții, în tot județul, în minivacanța de Revelion

Publicat

pe

Publicitate

În vreme ce brașovenii și turiștii veniți în județ se distrau pe cinste în minivacanța de Revelion, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov au fost la datorie în fiecare zi și au fost solicitați să intervină la 247 de misiuni. 130 de pompieri au asigurat permanența pe toată perioada vacanței de anul nou și au intervenit cu 48 de mijloace tehnice, dintre care 22 echipaje de stingere, 2 de mașini de descarcerare, precum și 14 de echipaje SMURD care încadrează autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanțe de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, precum și o ambulanța pentru transport nou născuți.

În perioada 30 decembrie 2022 – 02 ianuarie 2023 pompierii brașoveni au executat 247 de misiuni dintre care 229 misiuni SMURD și 8 intervenții pentru stingerea incendiilor. În urma misiunilor specifice au fost asistate medical 226 de persoane.

În prima zi a anului elicopterul SMURD Brașov a intervenit de urgență în localitatea Măgura Branului, la o altitudine de 1100 metri, pentru salvarea unei femei în vârstă de 60 de ani, aflată în stare gravă, cu arsuri pe 20% din suprafața corporală. Intervenția a prezentat un grad de dificultate ridicat din cauza zonei în care se afla persoana, greu accesibilă structurilor terestre de intervenție, și a afecțiunilor suferite, victima fiind intubată și ventilată mecanic de echipa medicală de la bordul elicopterului SMURD.

Angajații ISU au reușit să o transfere în siguranță, în 10 minute, medicilor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, pentru a putea beneficia de asistență medicală complexă și tratament de specialitate.

Publicitate

Pe linia Inspecției de Prevenire, pompierii militari au executat controale la unități turistice sau amenajări temporare la care a fost anunțată afluență mare de public. Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire s-au referit, printre altele, la dotarea cu mijloace de primă intervenție, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice.

Astfel, premergător weekend-ului prelungit, Inspecția de Prevenire din cadrul ISU Brașov a executat controale de specialitate la operatori de alimentație publică – baruri, restaurante si unități de turism. Urmare a verificărilor executate, au fost aplicate 117 sancțiuni, din care 94 avertismente și 18 amenzi în cuantum de 142.000 lei.

Printre deficiențele constatate și sancționate de echipele Inspecției de Prevenire enumerăm: mijloace de primă intervenție (stingătoare) insuficiente, instalații electrice exploatate cu deficiențe (conductori electrici neizolați corespunzător sau pozați direct pe material combustibil), hote necurățate.

Având în vedere faptul că o mare parte din incendiile produse în ultima perioadă sunt legate de sistemele de încălzire și pentru că perioada sezonului rece încă nu a trecut, vă recomandăm să respectați normele de prevenire și stingere a incendiilor în locuințe, astfel:

  • Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, reparaţi-le, izolaţi-le termic şi curăţaţi-le periodic;
  • Aveți grijă la amplasarea materialelor combustibile, sau inflamabile, în apropierea sistemelor de încălzire (sobe, plite, centrale termice, etc);
  • Evitați improvizațiile la nivelul instalațiilor termice și electrice și efectuați verficări periodice ale acestora;
  • Evitați fumatul în imediata apropiere a lichidelor/materialelor combustibile;
  • NU utilizați substanțe ușor inflamabile (benzină, motorină) pentru aprinderea focului;
  • NU lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată;
  • NU alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor (sau din aceeaşi priză) în acelaşi timp;
  • Interziceţi jocul copiilor cu focul;
  • Instalați detectoare de fum pentru a preveni producerea unor incendii.

În caz producerii unei situații de urgență, solicitați intervenția salvatorilor prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgență 112.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes