Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Pompierii braşoveni care în vară au fost să stingă incendiile devastatoare din Grecia au fost premiaţi

Publicitate

Publicat

pe

10 pompierii braşoveni care au fost plecaţi în misiune în Grecia, atunci când acolo s-au înregistrat incendii foarte mari de vegetaţie au fost distinţi astăzi cu titlul de excelență ”Pro Urbe”. Evenimentul a avut loc la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Țara Bârsei” al județului Brașov. Distincţiile au fost acordate de ATOP Brașov. Pe lângă cei 10 plecaţi în Grecia au mai fost premiaţi şi doi pompieri care au desfăşurat misiunei grele la noi în judeţ. 

Publicitate

Plutonierul adjutant Nyaradi Iacob a intervenit la o misiune extrem de dificilă pentru degajarea unor trunchiuri de copaci din albia râului Olt. Intervenția s-a desfășurat între localitățile Mândra și Șona, la o punte pietonală. Acolo există riscul ca puntea să se rupă sau să cadă sub presiunea apei asupra trunchiurilor agățate de aceasta. Echipa de intervenție a fost supusă riscului de a cădea în apa învolburată a râului Olt. Cu toate acestea, misiunea a fost dusă la îndeplinire cu succes, iar pentru merite deosebite i s-a acordat titlul de excelență “Pro Urbe” de către ATOP Brașov.

Premiat de către reprezentanții ATOP Brașov, cu titlul de excelență “Pro Urbe” a fost și plutonierul major Zamfir Georgian Mirel care s-a făcut remarcat după ce a intervenit la mai multe misiuni cu un grad ridicat de dificultate, misiuni ce au fost duse la îndeplinire cu succes. Intervenția promptă militarului a dus la salvarea în timp util a unui cetățean de origine americană dintr-o cameră inundată de fum din cauza unui incendiu violent. De asemenea, a fost salvată viața unui bărbat ce a rămas încarcerat după un accident grav produs între un TIR și un autoturism. Victima aflată în stare gravă, în mașină, a fost descarcerată și predată imediat echipajelor medicale. Zamfir Georgian Mirel este absolvent al Școalii de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești, promoția 2010, iar de atunci participă activ la numeroase intervenții de stingere a incendiilor, accidente rutiere, asistență persoane, și multe altele.

A mai fost premiați pompierii militari care au participat la misiunile de stingere a incendiilor din Grecia. Este vorba despre:

Publicitate
  • Plutonier adjutant șef Surdu Cosmin
  • Plutonier adjutant șef Dascălu Adrian
  • Plutonier adjutant Spătaru Marius
  • Plutonier major Damian Cătălin Alexandru
  • Plutonier adjutant Mureșan Adrian Gheorghe
  • Plutonier adjutant șef Strâmtu Ioan
  • Plutonier adjutant Durlă Adrian
  • Plutonier Bidiga Andor
  • Plutonier adjutant Gârbacea Laurențiu
  • Plutonier adjutant șef Roman Sorin
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes