Connect with us
Publicitate

Social

Pompierii brașoveni au în dotare două motociclete SMURD

Ajută la reducerea timpului de răspuns în zona urbană și în zonele foarte greu accesibile pentru autospeciale

Publicitate

Publicat

pe

Două motociclete de intervenție SMURD au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, fiind operationale începând din prima zi a lunii mai. Intervenția cu motocicletele SMURD înseamnă reducerea timpului de răspuns semnificativ în zona urbană și în zonele foarte greu accesibile pentru autospecialele SMURD. Și dacă se câștigă 2-3 minute la o intervenție, dăm o șanșă în plus la viată, spun pompierii brașoveni.

Publicitate

Dotarea include un defibrilator semiautomat, oxigen, trusă de resuscitare, practic tot ce este nevoie pentru a se putea acorda primul ajutor unei persoane si sa-i salveze chiar viața, până la sosirea ambulanțelor SMURD. Zece paramedici din cadrul ISU Brașov au urmat cursuri de pregătire pentru a putea utiliza motocicletele. Aceștia au făcut o pregătire de conducere defensivă, astfel încât să poată să evite accidentele.

Cele două motociclete au intrat în posesia ISU Brașov la inițiativa reprezentanților „Fundației pentru SMURD”, care continuă, cu sprijinul LIDL România, extinderea programului național de dotare a celor mai aglomerate orașe din țară cu motociclete de intervenție urbană capabile să scurteze timpul de răspuns la cazurile grave, atunci când fiecare secundă contează.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes