Connect with us
Publicitate

Administrație

La Brașov, poluarea se mută dintr-un colț în altul: „Situația din Bartolomeu nu are voie să se repete în Săcele”

Publicat

pe

Publicitate

Anul trecut Agenția pentru Protecția Mediului Brașov (APM) a respins solicitarea de reautorizare a stației de asfalt de la Bartolomeu în urma numeroaselor sesizări făcute de cetățeni, din cauza poluării pe care o produce, atât de aproape de zona locuită. Rămasă fără autorizație, stația administrată de FINCODRUM SA este nevoită să își mute locația pentru a mai putea funcționa.

Se pare că soluția aleasă de aceștia este să o mute pe un teren dintre strada Rampei și strada Ecologiștilor, în apropiere de o zona locuită din Uzina 2, în ceea ce pare o găselniță administrativă de a fi aproape de municipiul Brașov dar fără a mai avea nevoie de avizele Primăriei Brașov. Zona unde se vrea amplasată noua stație de asfalt este administrată de municipiul Săcele.

Zona unde se vrea construită stația de asflat în zona Zizin, aproape de zona locuită din Uzina 2

Conform unui comunicat de presă, Alianța USRPLUS Săcele cere clarificări şi asigurări Primăriei Săcele privind amplasarea stației de asfalt Fincodrum aproape de zonele locuite:

„Situația din Bartolomeu nu are voie să se repete în Săcele!

Publicitate

Primăria Săcele a lansat în dezbatere publică PUZ-ul care să permită construirea în Săcele a unei noi stații de asfalt de către Fincodrum, în condiţiile în care funcţionarea staţiei din Bartolomeu a fost deja interzisă prin decizia Gărzii de Mediu Județul Brașov.

Atâta timp cât Fincodrum demonstrează că nu este interesată și de viața cetățenilor și nu numai de profit, iar istoricul acestei firme demonstrează că periclitează sănătatea cetățenilor, ne vom opune amplasării acestui nou punct negru pe harta Municipiului Săcele până la aducerea unor clarificări și garanții cum că nu se vor folosi instalații și tehnologii care nu respectă normele europene de poluare.

Îi invităm pe toți cetățenii să se informeze cu privire la această situație, le stăm la dispoziție pentru a le oferi toate documentele pe care ne fundamentăm decizia de a solicita clarificări suplimentare, de la adresa către Garda de Mediu, unde se precizează sancțiunile împotriva Fincodrum, până la memoriul tehnic incomplet depus de această firmă.

Invităm Primăria Săcele și Fincodrum să vină cu clarificări și garanții privind respectarea normelor de mediu.

Ambele municipii, Braşov şi Săcele, cât şi întreg judeţul Braşov, sunt zone deja aglomerate, deja poluate cu pulberi. Sunt zone turistice care nu beneficiază de aerul curat pe care-l așteptăm. Este inadmisibil să acceptăm încă un astfel de pericol pentru sănătatea noastră, a copiilor și a celor care ne vizitează, fără garanții reale că situația din Bartolomeu nu se va repeta.” se arată într-un comunicat al USR PLUS.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes