Connect with us
Publicitate

Eveniment

Poluare masivă pe râul Olt, semnalată de locuitorii orașului Victoria. O spumă albă ce se împrăștie rapid în apă

Publicat

pe

Publicitate

Locuitorii orașului Victoria din județul Brașov au semnalat o poluare masivă a râului Olt. Oamenii au filmat de mai multe ori o spumă albă care iese din canale și se revarsă în râu.

Imaginile au alertat autoritățile de mediu care au constatat existența unor substanțe dăunatoare mediului. Oficialii vor să verifice o stație de epurare care nu tratează cum trebuie apele reziduale.

Imaginile surprinse de localnicii din Victoria arată cum dintr-un canal care se scurge în râu iese o spumă albă ce se împrăștie rapid în apă. Oamenii spun că toată vara au fost astfel de episoade, drept dovadă au și filmat sau fotografiat fenomenul de mai multe ori. Aceeași substanță iese la suprafață și prin guri de canal de pe spațiul verde, una aflată chiar în apropierea unei străzi, relatează stirileprotv.ro.

Imaginile au alertat Primăria care a cerut lămuriri de la cele două companii de produse chimice ce funcționează pe platforma fostului combinat Victoria.

“Ambele susțin că au avut pe perioada verii activitățile închise și că nu a existat nicio poluare de acest fel și nicio deversare și paradoxal, acestea au existat. Am sesizat Garda Națională de Mediu, DSP-ul”, spune Camelia Bertea, primarul orașului Victoria.

Publicitate

“Am primit rezultatele care au înregistrat anumite depășiri pe anumiți parametri. Atunci când se impun niște norme, sunt special puse pentru a proteja. Când apar depășiri, ele trebuie sancționate și remediate”m a transmis Mircea Paraschiv, comisar-șef al Gărzii de Mediu Brașov.

Contactați de Știrile PRO TV, reprezentanții uneia dintre companiile suspectate că ar fi generat poluarea susțin că fabrica lor nu este racordată la nicio conductă sau canal de deversare în râul Olt. Societatea plătește o altă firmă să se ocupe de epurarea apelor reziduale. Comisarii Gărzii de Mediu urmează să verifice și activitatea acestei stații.

Un reportaj video despre acest subiect puteţi vedea AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes