Connect with us
Publicitate

Sport

Poloiştii de la Corona se consideră dezavantajaţi de decizia federaţiei de a încheia sezonul

Publicat

pe

Antrenorul coordonator al secţiei de polo de la CSM Corona Braşov, Florin Turcu  a declarat că decizia Biroului Federal al Federaţiei Române de Polo transmisă în data de 3 iunie 2020 către cluburile din ţară, prin care sezonul s-a încheiat cu clasamentul de la momentul întreruperii, dezanvatajează clubul braşovean dar că acest lucru motivează şi mai tare echipa, pentru a demonstra sezonul viitor că poate fi pe podium. „Nu putem fi bucuroşi că nu am avut şansa de a demonstra că avem o echipă care se poate bate la podium, dar nici nu se putem opune deciziei federaţiei de a declara sezonul încheiat cu clasamentul de la acel moment, în care s-a oprit activitatea sportivă la nivel mondial. Din păcate, noi la acel moment eram pe locul 4 dar aveam şanse reale să urcăm pe podium. Suntem îndreptăţiţi să spunem acest lucru deoarece echipa noastră mai avea de disputat o etapă dublă acasă, cu Dinamo Bucureşti, care se afla pe locul trei la o diferenţă de cinci puncte de Corona. Cu o victorie dublă sau cu o victorie la o diferenţă de două  goluri şi un rezultat de egalitate, Corona chiar putea urca pe locul trei. De asemenea, aveam de ce să fim foarte optimişti, după ce în Cupa României am câştigat finala mică, împotriva dinamoviştilor, la o diferenţă destul de mare, şi anume 7-2”, a spus antrenorul braşovean.  


Braşovenii sunt dornici de treabă şi încrezători

Florin Turcu a subliniat că în ciuda acestui lucru, băieţii au primit bărbăteşte decizia şi s-au pus serios pe treabă în perspectiva pregătirii pentru noul sezon: „trebuie să fim realişti, la nivel mondial multe echipe au fost dezavantajate de faptul că s-au oprit campionatele şi ulterior s-a decis desemnarea titlului în baza clasamentul de la acel moment. Da, sunt frustrări că puteam obţine mai mult, băieţii au muncit mult să ajungă acolo, ne-am dorit foarte tare să demonstrăm că şi Braşovul poate avea rezultate la Corona la polo cu propria echipă, însă a venit pandemia care a oprit totul în loc. Suntem motivaţi, suntem dornici de treabă şi mai ales încrezători că vom ajunge din nou să încheiem sezonul cu medalii la gât”.

În data de 02.06.2020, Biroul Federal al Federaţiei Române de Polo a decis încheierea sezonului competiţional 2019-2020 din Campionatul Naţional de Seniori Superliga, cu acordarea titlului de campioană echipei Steaua Bucureşti şi a podiumului, cu stabilirea clasamentului aşa cum a fost la momentul întreruperii activităţii sportive la nivel naţional şi internaţional,  din cauza pandemiei Covid-19, invocându-se astfel forţa majoră. Urmare acestei decizii echipa CSM Corona Braşov a încheiat competiţia pe locul 4.

Publicitate

La copii şi juniori se aşteaptă încă decizia federaţiei

În altă ordine de idei, şi secţia de polo şi-a reluat activitatea sportivă în aer liber la toate categoriile de vârstă, urmând ca în scurt timp să fie reluate şi antrenamentele în bazin, în condiţiile speciale impuse de Ministerul Tineretului si Sportului şi Ministerul Sănătăţii.

La nivel de copii şi juniori, clubul aşteaptă decizia Federatiei Române de Polo în ceea ce priveşte continuarea sau suspendarea Campionatelor Nationale.
– La categoria Juniori 1 ( U19) s-au jucat cele două turnee de calificare pe Zona Nord. Corona Braşov s-a calificat la Turneu Final al Campionatului National de pe locul 2.
– La categoria Juniori 2 ( U17) s-au jucat cele două turnee de calificare pe Zona Nord. Corona Braşov s-a calificat la Turneu Final al Campionatului National de pe locul 2.
– La categoria Juniori 3 ( U15) – campionatul nu a inceput
– La categoria Copii ( U13) – campionatul nu a inceput.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes