Connect with us
Publicitate

Eveniment

Polițistul șpăgar din Ormeniș a ajuns în spatele gratiilor. Magistrații Tribunalului Brașov au admis propunerea de arestare preventivă a procurorilor

Publicat

pe

Publicitate

Agentul de poliție din Ormeniș, care este cercetat pentru că ar fi luat mită pentru a nu face cercetări într-un dosar penal deschis pe numele unui cunoscut, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată astăzi de magistrații Tribunalului Brașov.

Iată soluția instanței:

„În baza art. 226 al. 1 Cod de Procedură Penală raportat la art. 223 al. 2 Cod de Procedură Penală şi art. 202 al. 1, 3, 4 lit. e Cod de Procedură Penală admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov şi, pe cale de consecinţă, dispune arestarea preventivă a inculpatului BOLTINESCU GABRIEL-TIBERIU, pentru săvârşirea infracţiunilor de: -„luare de mită” prev. de art. 289 alin.1 Cod penal rap. la art. 7 alin.1 lit. c din Legea nr.78/2000 -„trafic de influenţă” prev. de art. 291 alin. 1 Cod penal -„efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia (de poliţist)” prev. de art. 12 alin. 1 lit. a teza I din Legea nr. 78/2000 -„favorizarea făptuitorului” prev. de art. 269 Cod penal, toate cu aplic. art. 38 alin.1 Cod penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14.09.2022 şi până la data de 13.10.2022, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului BOLTINESCU GABRIEL-TIBERIU. Executorie. În baza art. 275 al. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de a formula contestaţie în 48 ore de la pronunţare”.

Polițistul a intrat în vizorul ofițerilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Județean Brașov după ce ar fi încasat 8.000 de lei pentru a nu îndeplini acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu, respectiv pentru neluarea măsurilor legale și efectuarea cercetărilor într-un dosar penal în care este cercetată persoana care a oferit banii cu titlu de mită, lăsând să se creadă că are influență asupra procurorului care instrumentează cauza.

Publicitate

De asemenea, în perioada martie – iulie 2022, au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că agentul de poliție a efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută.

Polițistul este acuzat de luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, favorizarea făptuitorului și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, iar dosarul penal a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes