Connect with us
Publicitate

Social

Poliţiştii braşoveni iau măsuri speciale de prevenţie în perioada minivacanţei de Rusalii

Publicat

pe

În perioada 06 – 08 iunie 2020, cu ocazia minivacanţei prilejuite de Sărbătoarea Rusaliilor, aproximativ 800 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov vor fi la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
Echipe mixte formate din poliţişti din structurile de ordine publică, de investigaţii criminale, de poliţie rutieră, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Braşov, alături de poliţişti locali, sunt în teren pentru prevenirea faptelor antisociale, dar şi pentru depistarea şi tragerea la răspundere penală sau contravenţională a persoanelor care săvârşesc fapte ce încalcă prevederile legale.
Astfel, poliţiştii braşoveni vor acţiona în cadrul dispozitivelor instituite la nivelul întregului judeţ, zilnic, cu peste 260 de forţe de ordine şi aproximativ 150 de autospeciale.
Pentru prevenirea faptelor antisociale şi intervenţia la evenimente, în această perioadă, vor fi organizate peste 300 patrule de siguranţă publică.
Poliţiştii vor acţiona pentru a verifica respectarea prevederilor legale valabile în starea de alertă, pentru a preveni tulburarea ordinii şi liniştii publice, pentru descurajarea şi combaterea infracţiunilor sau a altor fapte antisociale, care pot aduce atingere ordinii publice, integrităţii persoanelor şi bunurilor acestora.
Patrule ale poliţiştilor rutieri vor fi prezente pe drumurile naţionale şi judeţene, pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente rutiere. În scopul reducerii riscului rutier, pe lângă prezenţa activă în trafic, poliţiştii vor folosi la capacitate maximă şi cu eficienţă sporită, aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.
Poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători, precum şi în staţii şi triaje de cale ferată.
Recomandăm cetăţenilor să apeleze cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori să sune la numărul unic de urgenţă 112 în caz de nevoie sau dacă au cunoştinţă despre săvârşirea vreunei fapte antisociale.

Publicitate

foto:rfi.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes