Connect with us
Publicitate

Util

Poliţiştii atrag atenţia să nu primiţi în casă orice meşter de ocazie

Publicat

pe

În ultima perioadă, infractorii apelează la diverse scenarii pentru a intra în posesia unor sume de bani prin comiterea unor înșelăciuni, pretinzând că execută lucrări de reparație/montaj țiglă, jgheaburi sau burlane la prețuri promoționale.

Publicitate

Aceștia se deplasează cu mașini inscripționate cu sigla unor firme renumite în domeniul construcțiilor/reparațiilor, și susțin că se află în parteneriat cu firma respectivă, oferind servicii de calitate sub prețul pieței.

Inițial, victimele sunt tentate cu un contract în care nu este trecut prețul manoperei și nici lista cantităților. Contractul se încheie de cele mai multe ori de mână, lucrările sunt demarate, dar, după terminarea lucrării, la calculul final, victimele au o surpriză, întrucât  suma finală solicitată este mult mai mare decât cea stabilită inițial.

De cele mai multe ori, în cazul în care nu primesc integral banii solicitați, aceștia recurg la amenințări, până când victimele cedează.

Publicitate

În condițiile în care  pretinsele ”firme” care execută lucrările de montaj/reparație  nu sunt înregistrate oficial, angajații nu lucrează în baza unor contracte de muncă și nu sunt respectate normele minime legale, investigația polițiștilor, după sesizare, este mult îngreunată, de aceea cetățenii trebuie să manifeste atenție sporită la serviciile societăților/persoanelor la care apelează.

Pentru a evita victimizarea, Poliția Brașov vă recomandă să acordați atenție următoarelor aspecte :

Evitați contractarea lucrărilor de reparație/montaj la locuință  în urma unor anunțuri promoționale primite prin poștă, care susțin că oferă servicii de calitate prin intermediul unei ”echipe profesionale”;

În cazul în care doriți să demarați lucrări de reparații/montaj la locuință, alegeți să contractați serviciile unei firme specializate, cu sediu social, prin încheierea unui contract care să conțină toate detaliile privind sumele implicate în execuția acesteia (preț materiale, manoperă, cantitate, etc);

Nu dați detalii despre sumele de bani pe care le dețineți în locuință sau despre lucrările pe care intenționați să le efectuați unor persoane necunoscute

Publicitate

În cazul în care ați devenit victima unei înșelăciuni, comisă prin intermediul acestui mod de operare, anunțați cea mai apropiată unitate de poliție sau sunați la numărul unic de urgență  112 și furnizați toate detaliile necesare anchetatorilor (rețineți cât mai multe semnalmente ale autorilor, cât și ale mijloacelor de transport folosite).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes