Connect with us
Publicitate

Eveniment

Polițist din Ormeniș reținut pentru luare de mită. El ar fi primit 8.000 de lei șpagă ca să nu facă cercetări într-un dosar penal

Publicat

pe

Publicitate

Un agent de poliție din Ormeniș a intrat în vizorul ofițerilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Județean Brașov, după ce ar fi primit mită de la o persoană pe numele căreia a fost deschis un dosar penal.

Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, polițistul ar fi încasat 8.000 de lei pentru a nu îndeplini acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu, respectiv pentru neluarea măsurilor legale și efectuarea cercetărilor într-un dosar penal în care este cercetată persoana care a oferit banii cu titlu de mită, lăsând să se creadă că are influență asupra procurorului care instrumentează cauza.

De asemenea, în perioada martie – iulie 2022, au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că agentul de poliție a efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută.

Marți dimineață, anchetatorii au făcut 5 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane, dar și la sediul Postului de Poliție Ormeniș. Au fost emise și 3 mandate de aducere a suspecților, la sediul Parchetului Tribunalului Brașov, pentru audieri.

Publicitate

Agentul de poliție din Ormeniș a fost reținut pentru 24 de ore. El este cercetat pentru de luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, favorizarea făptuitorului și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes