Connect with us
Publicitate

Eveniment

Poliţist braşovean de la rutieră condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Publicat

pe

Publicitate

Un agent de la Poliţia Rutieră Braşov a fost condamnat cu suspendare pentru luare de mită, după ce a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

La un an după ce fusese reţinut pentru că luase mită de mai multe ori de la şoferi, un fost agent de la Poliţia Rutieră Braşov a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendarea executării. Tribunalul Braşov a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între inculpat şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov şi a decis să-l condamne pe poliţist la trei ani de închisoare, cu suspendare şi un termen de încercare de trei ani, potrivit adevarul.ro.

De asemenea, fostul poliţist este obligat de instanţă să frecventeze un program de reintegrare socială şi să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Poliţistul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru luare de mită, în 25 martie 2021 şi a fost cercetat sub control judiciar timp de 60 de zile. După ce a fost reţinut, fostul agent a solicitat ieşirea la pensie.

Publicitate

„La data de 25 martie a.c. (n.r. 2021), procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, după ce, în urma probatoriului administrat în cauză, a rezultat faptul că poliţistul primise mită, de mai multe ori, de la conducători auto, constând în sume de bani, pentru a nu dispune măsuri de sancţionare contravenţională privind încălcarea legislaţiei circulaţiei pe drumurile publice.   

În contextul cercetărilor efectuate, poliţistul a recunoscut comiterea faptelor şi a solicitat trecerea în rezervă cu drept la pensie. Ulterior, procurorul de caz a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, cercetările fiind efectuate în continuare pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale”, se arată într-un comunicat remis la vremea respectivă de DGA.

Decizia nu este definitivă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes