Connect with us
Publicitate

Eveniment

Poliţia Locală la datorie. A amendat oameni care îşi făceau nevoile în parcuri şi un bărbat care „se distra” în locurile de joacă pentru copii

Publicat

pe

În ultima perioadă, au fost derulate o serie de activități în care au fost angrenate două dintre compartimentele din cadrul Poliţiei Locale, ce au acționat fiecare pe linia specifică de muncă, în speță, Control Comercial, respectiv Biroul Acțiuni Operative.

Astfel, în urma acestor acțiuni efectuate în perimetrul și în proximitatea parcurilor de pe raza Municipiului Braşov, patru din 9 societăți comerciale, aflate în diverse etape de avizare (ISU, DSP), au fost sancționate contravențional de agenții de la Biroul Protecția Mediului și Acțivități Comerciale, pentru lipsa acordului de funcționare, iar ca măsură complementară a fost dispusă suspendarea activității comerciale până la data autorizării, în conformitate cu O.G.nr.99/2000 republicată privind comercializarea produselor şi serviciilor de piață. Societățile aflate sub lupa agenților, de aceasta dată, au fost în special cele care au, printre altele, ca obiect de activitate inclusiv desfacerea de băuturi alcoolice, societăți comerciale aflate în proximitatea parcurilor din Brașov.

În ceea ce privește asigurarea ordinii și liniștii publice în perimetrul parcurilor, agenții de la Biroul Acțiuni Operative au aplicat, de când s-au înființat patrulele speciale pentru parcuri, 52 de sancțiuni în valoare totală de 11.550 de lei, unor persoane care au încălcat nu doar legislația în vigoare, ci și normele de bun simț. Spre exemplu, un bărbat a fost amendat pentru că folosea mobilierul urban destinat copiilor, alte persoane au primit sancțiuni pentru că își satisfăceau necesități fiziologice în parc, altele pentru consum de băuturi alcoolice pe domeniu public sau au fost sancționate persoane care mâncau semințe și aruncau cojile pe jos.

Aceste măsuri au fost aplicate de agenții de la Poliția Locală Brașov în cadrul activităților curente, care au ca scop principal asigurarea unui climat de ordine și liniște publică în municipiu. Acțiunile din parcuri și proximitatea acestora vor avea caracter permanent, reprezentând unul dintre obiectivele principale ale biroului nou înființat în cadrul instituției, în urmă cu mai puțin de două luni.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes