Connect with us
Publicitate

Eveniment

Poliţia Braşov a deschis dosar penal în cazul celor peste 70 de persoane păcălite că se pot caza de sărbători în cabane pe Valea Prahovei. OLX vine cu explicaţii

Publicat

pe

Cazul celor peste 70 de români care au fost înșelați cu anunțuri false de cazare la Sinaia în perioada Revelionului este încă departe de a fi încheiat. Polițiștii din Brașov au deschis un dosar penal în rem pentru înșelăciune, iar platforma OLX.ro a venit cu precizări.

Publicitate

Poliția Brașov a deschis un dosar penal pentru înșelăciune, după ce Carmen Jakab, patroana Queen Imob, o agenție imobiliară din localitate, a reclamat că numele firmei sale a fost folosit într-o escrocherie cu cazări false la Sinaia, în perioada Revelionului, scrie libertatea.ro. 

Deocamdată, cercetările coordonate de parchetul local se derulează doar față de cauză, neexistând vreun urmărit penal. 

Dosarele deschise pe baza plângerilor depuse în diverse județe ale țării sunt conexate la cel de la Brașov, relatează păgubiții pe grupul de Facebook pe care comunică. 

Publicitate

Zeci de români au căzut în plasa unor anunțuri fictive pe platforma OLX și au fost convinși să vireze în conturi private avansuri cuprinse între 2.000 și 3.750 lei.

Ulterior, cei care au publicat anunțurile false și care pretindeau că reprezintă Queen Imob nu au mai fost de găsit de către păgubiți. Libertatea a estimat prejudiciul la cel puțin 35.000 de euro. 

Platforma de anunțuri online OLX a venit și ea cu precizări în urma articolului din Libertatea. Reprezentanții OLX susțin că, de pe contul la care făcea referire articolul din ziar, ar fi fost publicate două anunțuri. Ele ar fi fost dezactivate de divizia de securitate a site-ului pe data de 15 septembrie, atunci când administratorii au și blocat contul.

Cu toate acestea, păgubiții susțin că au găsit anunțuri false pe OLX inclusiv în luna decembrie. 

Reprezentanții platformei online spun că în perioada octombrie-decembrie ar fi închis 62 de conturi legate de anunțuri de cazări pentru sărbători. Ele ar fi fost închise fie din inițiativa site-ului, fie la sesizarea turiștilor. 

Publicitate

OLX precizează că nu poate verifica din start realitatea unui anunț publicat pe site sau identitatea utilizatorului. Oricine își poate crea un cont, utilizând o adresă de e-mail și un număr de telefon. 

OLX susține că ofertele de pe site sunt verificate de o echipă de securitate după anumite indicii sau la sesizarea utilizatorilor.

Reprezentanții platformei recomandă ca, dacă datele de contact, pozele, prețul, adresa, URL-ul sau numele sunt suspicioase, turiștii să nu plătească avans pentru acea cazare și să contacteze administratorii site-ului pentru a verifica acel cont. 

De altfel, pe site există și un set de instrucțiuni pe baza cărora turiștii pot verifica veridicitatea ofertelor.

”Este o situație regretabilă și ne dorim să fie soluționată cât mai curând. Suntem la dispoziția autorităților, colaborăm cu poliția și facem tot ceea ce depinde de noi pentru a-i găsi pe făptași”, a declarat Răzvan Voicu, business manager la OLX Imobiliare pentru libertatea.ro. 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes