Connect with us
Publicitate

Economic

Poiana Brașov și Bran-Moieciu la mare căutare pentru minivacanța de 1 Decembrie – Peste jumătate din locurile de cazare sunt ocupate deja

Publicat

pe

Publicitate

Peste jumătate dintre locurile de cazare din Poiana Brașov și zona Bran-Moieciu au fost ocupate pentru minivacanța de 1 Decembrie, anunță B1 TV.

Roxana Cojocea, președinte al Asociației Turism Poiana Brașov, a precizat pentru Agerpres că locurile de cazare din această stațiune sunt ocupate în proporție de 70% pentru minivacanța de 1 Decembrie, iar prețurile pentru serviciile de bază sunt comparabile cu cele de anul trecut, „pentru toate buzunarele”.

Ea susține că, anul acesta, diferențele de preț sunt date de restricțiile privind utilizarea facilităților – spa, locuri de joacă etc – care, în anii anteriori, puteau fi achiziționate în pachetele de servicii pentru astfel de sejururi.

Cât despre zona Bran-Moieciu, Maria Stoian, președinta ANTREC, a declarat că în pensiunile din zonă, în prezent, locurile de cazare sunt ocupate în proporție de circa 50%.

Publicitate

În ceea ce privește prețurile, Maria Stoian susține că nu s-a pus problema unor majorări și a precizat că majoritatea patronilor de pensiuni au negociat cu clienții, astfel încât în cazul în care aceștia sunt nevoiți să renunțe la rezervare, fie din motive proprii – cum ar fi, spre exemplu unele medicale – fie din cauza unor situații neprevăzute survenite la aceste unități de cazare, vacanța lor să fie reprogramată pentru o dată ulterioară, fără ca sumele plătite să fie returnate.

Președinta ANTREC a explicat că, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, în 2020, s-a renunțat la evenimentele organizate în mod tradițional de sărbători – cum ar fi colindatul. Astfel, singurele activități posibile în sezonul rece sunt plimbările cu căruța sau cu sania – în funcție de condițiile meteorologice – în condițiile în care activitățile nu implică participarea în comun a unui număr mai mare de patru persoane. Chiar și așa, unele pensiuni din zonă își mențin oferta de meniuri tradiționale pentru turiști atât pentru minivacanța de 1 Decembrie, cât și pentru Sărbătorile de iarnă.

Atât reprezentanta asociației hotelurilor din Poiană, cât și cea a ANTREC au precizar că există deja un număr considerabil de rezervări pentru Crăciun.

Potrivit lui Cojocea, pentru moment, hotelierii așteaptă luna decembrie pentru a vedea dacă nu cumva, pe fondul pandemiei de coronavirus, vor fi impuse restricții suplimentare  de Crăciun și Anul Nou, dar și pentru a avea o imagine despre ce se va întâmpla, la final de an, în privința sezonului trecut – mai ales că, anul trecut, sărbătorile de iarnă s-au desfășurat în Poiană fără zăpadă.

Sursa B1 TV

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes