Connect with us
Publicitate

Turism

Poiana Brașov nu mai are cel mai mare domeniu schiabil din România. Ce stațiune a detronat supremația Poienii

Publicat

pe

După foarte mulți ani în care s-a lăudat cu cel mai mare domeniu schiabil din România, Poiana Brașov a fost detronată oficial de Sinaia. Astăzi vor fi inaugurați 7 kilometri de pârtii, iar odată cu această investiție domeniul schiabil de la cota 2000 ajunge la peste 30 de kilometri, față de doar 24 de kilometri cât are în prezent Poiana Brașov.

Publicitate

Investiția făcută de autoritățile din Sinaia se ridică la jumătate de milion de euro, iar odată cu aceste cinci noi pârtii a fost montată și o nouă instalație de teleschi cu o lungime de aproximativ 700 de metri. Aceasta va putea transporta până la 1800 de persoane pe oră și astfel administratorii domeniului schiabil speră să mai reducă din cozile interminabile care se formau în anii trecuți.

„Remarcabil la această instalație este faptul că deschide o nouă zonă pentru schiul alpin, în nordul domeniului schiabil actual, cu pârtii spectaculoase pentru pasionații sporturilor de iarnă. Teleschiul Călugărul deservește trei pârtii cu o lungime medie, dar și două pârtii lungi, din vârful muntelui Furnica. Lăptici 3 și Genune, cu câte 2 km fiecare, vor deveni în scurt timp senzația golului alpin. Cu tot cu amenajările noi făcute in Valea Soarelui, Sinaia a câștigat anul acesta peste 7 kilometri de pârtii, ceea ce ne duce la un total de aproape 30 km de pârtii și trasee omologate. Și nu, nu ne oprim aici. Domeniul schiabil sinăian are un potențial uriaș, iar dezvoltarea din ultimii ani nu face decât să ne confirme faptul că suntem pe drumul cel bun.” – a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

Noile pârtii sunt de dificultate medie, astfel că pot fi folosite inclusiv de schiorii sau snowboarderii începători.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes