Connect with us
Publicitate

Administrație

Poiana Brașov: Gradul de ocupare al hotelierilor a fost în jur de 30%. Roxana Cojocea: ‘Proprietarii afacerilor din turism se zbat să găsească soluții pentru supraviețuire’

Redactia

Publicat

pe

Coronavirusul a adus nu numai oamenii în spitale, ci a pus și multe dintre afaceri pe butuci. Turismul este una din acele industrii care se află conectată la aparate și pe care antreprenorii din domeniu încearcă să o resusciteze. Dacă pentru litoral turiști au fost din plin, pentru zona de munte, scăderile au fost mult mai semnificative. Roxana Cojocea, președintele Asociației de Turism din Poiana Brașov, a declarat că gradul de ocupare al unităților de cazare din Poiană a fost în jur de 30%.

Publicitate

Contactată de wall-street.ro, Cojocea mărturisește că pentru litoral, povestea acestei veri a fost una cu happy end, însă, deși muntele a fost una dintre opțiunile turiștilor, scăderile au fost mult mai importante.

„Se pare că litoralul, în cele din urmă, a fost o poveste cu happy-end, bineînțeles, raportat la condițiile actuale. Poiana Brașov a fost și în această vară o opțiune pentru turiști, însă pentru un procent semnificativ mai mic decât în oricare alt an. Vorbim de un grad de ocupare în medie de 30%, în luni în care acest procent nu scădea sub 80%”, a declarat Cojocea.

Publicitate

În plus, aceasta a adăugat și că lipsa turiștilor străini a fost resimțită în regiune, Poiana Brașov fiind aleasă mai ales de către cei din afara României.

De asemenea, Roxana Cojocea a mărturisit că în Poiană, reprezentanții turismului încearcă din răsputeri să găsească noi căi de mijloc și de supraviețuire, cu atât mai mult în contextul noilor restricții.

Publicitate

Poiana Brașov: Este prematur pentru o strategie generală de…

”La Brașov, proprietarii afacerilor din turism se zbat să găsească soluții pentru supraviețuire. Mi-e teamă că nu puțini sunt cei care nu vor reuși să depășească o perioadă cu restricții prelungită. În acest moment scenariul roșu a închis din nou interiorul restaurantelor, deși, s-a investit foarte mult în produse destinate minimalizării posibilității de contaminare a clienților restaurantelor și hotelurilor. Măsurile impuse de autorități au fost cu strictețe implementate in domeniul HoReCa”, a completat Cojocea.

Fără Revelion în Poiană

Publicitate

Răspândirea la galop a cazurilor de coronavirus a împins autoritățile către noi reguli, care vor intra în vigoare din 9 noiembrie. După o perioadă de 30 de zile, rezultatele acestora vor fi analizate, urmând ca restricțiile să fie regândite. În tot acest timp, însă, petrecerile sunt interzise, iar proprietarii unităților de cazare din Poiană se tem că acest lucru va fi menținut inclusiv în preajma sfârșitului de an.

”La momentul la care noi discutăm, se pune problema anulării petrecerilor de sfârșit de an. Așadar, nu rămâne decât să avem mereu pregătite variante prin care să ne adaptăm atat noi, cât și clienții pentru că trecem împreună prin cea mai nefastă perioadă pentru economie și sănătate din ultima sută de ani. Nu în ultimul rând, autoritățile locale și naționale trebuie să mențină un dialog deschis și coerent cu mediul de afaceri. Soluțiile care vin din această zonă pot fi adevărate guri de oxigen”, a mai spus Cojocea.

Cât despre evenimentele sportive găzduite de Poiana Brașov, Cojocea a precizat că acestea nu sunt încă în pericol atâta vreme cât autoritățile nu interzic organizarea acestora. Competițiile din Poiana se vor desfășura în concordanță cu noile norme de protecție sanitară.

Publicitate

Cum se pregătesc hotelierii pentru Revelion

Chiar dacă situația este incertă și nu știm cum vom sărbători intrarea în noul an, hotelierii din Poiana Brașov se pregătesc pentru idei de vacanță în perioada sărbătorilor de iarnă. Roxana Cojocea a declarat că ofertele sunt la fel de diversificate ca în fiecare an, în plus, acestea putând fi chiar personalizate.

”De la simpla cazare până la cele mai complexe pachete oferite, în general, de hotelierii mari care au posibilitatea să ofere mese în restaurante cochetepetreceri cu tematică, divertisment pentru copii sau acces gratuit la SPA-uri și piscine. Cu siguranță sunt multe alte facilități la care turiștii ar putea avea acces in condiții normale. Sunt deja foarte multe rezervări pentru perioada Crăciunului și a Revelionului, dorința clienților de a petrece în Poiana Brașov este la fel de mare ca și în anii anteriori”, a mai spus Cojocea.

Publicitate

Dosar penal pentru un hotelier care avea 35 de persoane în restaurant

Aceasta a transmis totuși că totul depinde de evoluția epidemiologică din România, care va influența în mod direct desfășurarea unor astfel de activități.

”Noi nu putem decât să asigurăm oaspeții că vor fi in siguranță, că vom respecta toate normele de igienă si de distanțare, astfel încât să nu existe risc de îmbolnăvire din zona HoReCa”, a precizat Cojocea.

Nu în ultimul rând, președinta Asociației de Turism din Poiana Brașov a precizat că încă nu pot estima pierderile pe care COVID-19 le-a provocat în cazul turismului în Poiană, deoarece antreprenorii se concentrează asupra supraviețuirii și intrării în noul an, care va fi, din nou, unul greu pentru business-urile românești.

”Pentru că încă nu s-a stabilizat nici situația medico-sanitară și cu atât mai puțin cea financiară nu putem să facem calcule pentru recuperarea prejudiciilor. Socotelile se fac în sensul susținerii afacerilor din bani proprii/ împrumuturi și orice alt tip de ajutor venit din partea Guvernului”, a conchis aceasta.

Sursa: wall-street.ro

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Administrație

Preşedintele blocului poate intra în orice apartament fără acordul proprietarilor. Care sunt riscurile dacă nu i se permite accesul

Redactia

Publicat

pe

Publicitate

Reprezentantul asociaţiei de proprietari sau preşedintele de bloc are dreptul să intre în orice apartament din clădire, fără acordul proprietarului, pe baza unui preaviz motivat, în anumite situaţii, transmite AvocatNet.ro. Potrivit Legii nr. 196/2018, adică actuala lege a asociaţiilor de proprietari, proprietarul are obligaţia de a permite accesul unui membru al asociaţiei în apartamentul său, pentru realizarea lucrărilor de construcţii sau reparaţii ori în situaţii de urgenţă. Astfel, accesul în locuinţă se face pe baza unui preaviz motivat scris, din partea asociaţiei de proprietari, de cinci zile (pentru construcţii/reparaţii) sau de 24 de ore (pentru situaţii de urgenţă).

Conform sursei citate, proprietarii care restricţionează accesul membrilor asociaţiei în propria locuinţă riscă amenzi de până la 3.000 de lei.

Publicitate

„Preşedintele de bloc nu este singurul care are dreptul să intre în apartament în urma unei notificări. Alături de acesta, administratorul sau persoana calificată să realizeze lucrările pot pătrunde şi ei în apartament fără acordul proprietarului, într-una dintre situaţiile expuse mai sus.”, transmite sursa citată.

De asemenea, este important de reţinut că refuzul proprietarului de a permite accesul în apartamentul său persoanelor menţionate mai sus poate aduce prejudicii celorlalţi locatari, pagube pentru care va răspunde civil şi penal. Conform Legii nr. 196/2018, cei care nu le permit persoanelor abilitate să intre în locuinţă pentru lucrări de construcţii şi reparaţii sau în situaţii de urgenţă pot fi amendaţi cu sume între 500 şi 3.000 de lei. Amenda se aplică de către Poliţia Locală, primari sau împuterniciţii lor.

Publicitate

De cealaltă parte, însă, proprietarii care permit accesul în locuinţele proprii şi, în urma lucrărilor efectuate, se aleg cu pagube vor fi despăgubiţi de către asociaţia de proprietari, din fondul de reparaţii. Totodată, în cazul în care lucrările de intervenţie au fost făcute de o persoană fizică sau de o firmă şi proprietarul a fost păgubit, daunele vor fi acoperite de persoana sau firma respectivă.

Sursa: adevarul.ro

Publicitate
Citește mai mult

Administrație

VIDEO / Un drum din Sânpetru arată ca după război, iar pe timp de ploaie nu se poate circula. Locuitorii spun că autorităţile nu răspund la sesizări

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

În 2021, un drum comuna cu cea mai puternică dezvoltare din Braşov arată ca după război. Locuitorii din cartierul Ecovilla din Sânpetru se plâng că deşi au făcut nenumărate sesizări la primărie pentru a reabilita druumul ce duce spre casele lor, nu au primit încă niciun răspuns.

„Drumul deserveşte peste 3.000 de locuitori. Starea lui a ajuns să fie impracticabilă pe timp de ploaie, iar când nu plouă, deplasarea pe cei 450 de metri de face în aproximativ 15 minute. Asta deoarece drumul este plin de gropi şi cratere. Drumul cu pricina este: Giratoriu este de la DJ 103 – Strada Sfântul Aurel – Sfântul Andrei – Sfinţii Constantin şi Elena.”, spune Dragoş, unul dintre locuitorii cartierului.

Publicitate

Autoritătille locale nu ne răspund la petiţii şi sesizări, doar când ne întâlnim cu dumnealor, răspunsul este unul clasic. În maximum două săptămâni.”, mai spune Dragoş.

Oamenii spun că au făcut mai multe sesizări către Primăria Sânpetru, însă acestea sunt încă în lucru. Una singură este dată ca rezolvată parţial, însă locuitorii spun că nu este aşa, şi că drumul este la fel ca înainte.

video

Publicitate
Citește mai mult

Administrație

A început şcoala cu prezenţa fizică. Elevii care merg la şcoală cu autobuzele RATBV trebuie să prelungească lunar valabilitatea cardurilor de călătorie pentru a circula gratuit

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Având în vedere că a început din nou școala, iar prezența fizică la ore a unor categorii de elevi este posibilă, le readucem aminte elevilor și părinților că pentru a beneficia de călătorii gratuite pe mijloacele de transport în comun din municipiul Brașov, aceștia trebuie să prelungească, lunar, valabilitatea abonamentelor de călătorie pentru elevi.

Elevii care au card RATBV pot prelungi online, pe site-ul www.ratbv.ro, la adresa https://elevi.ratbv.ro/ , valabilitatea abonamentului lunar „toate liniile gratuit“.

Publicitate

Cererea de prelungire se poate descărca de la adresa https://www.ratbv.ro/uploads/documents/Declaratie_prelungire_abonament_elev.pdf și, după completare și semnare, se trimite tot on-line, după autentificarea în cont, cu seria cardului-abonament și CNP-ul elevului.

Reîncărcarea este posibilă doar dacă există deja un card fizic RATBV emis și utilizat măcar o dată pe numele elevului respectiv, în anul școlar 2020-2021.

Publicitate

Elevii care doresc emiterea unui card de transport nou sau care nu și-au mai încărcat, în anul școlar curent (2020-2021), abonamentul lunar gratuit trebuie să se prezinte la orice punct de vânzare al RATBV SA cu următoarele documente:

n cazul elevilor care au carte de identitate: carnet de note vizat pentru anul școlar 2020/2021, cu toate datele completate la zi; carte de identitate; cerere tip completată (formularul se găsește la toate punctele de vânzare);

n cazul elevilor care nu au carte de identitate: părintele/tutorele sau reprezentantul legal al elevului se prezintă la punctul de vânzare având asupra sa carnetul de note al elevului, vizat pentru anul școlar 2020/2021, cu toate datele completate la zi; cererea tip completată (se găsește la toate punctele de vânzare); cartea de identitate a persoanei care solicită abonamentul pentru elevul în cauză (părinte, tutore, reprezentant legal).

Publicitate

După prima încărcare la un punct de vânzare, prelungirea valabilității abonamentului lunar toate liniile se poate face online, pe site-ul elevi.ratbv.ro, atașând documentele și cererile solicitate, fără a mai fi nevoie să meargă la un centru de vânzare. Modelele de cerere solicitate se pot descărca de pe site.

La adresa https://elevi.ratbv.ro/ sunt prezentați pașii ce trebuie parcurși pentru încărcarea gratuită a cardurilor cu abonamentul lunar toate liniile pentru elevi și sunt enumerate documentele ce trebuie scanate/fotografiate și încărcate, de la caz la caz.

Reamintim că RATBV SA eliberează gratuit abonamente lunare elevilor din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat, pe traseele de transport local utilizate de elevi de la domiciliu la unitatea de învățământ la care sunt înscriși, pe tot parcursul anului calendaristic. Aceasta însemnă că toți elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de abonament gratuit pe toate liniile din municipiul Brașov, iar cei care utilizează și linii de transport metropolitan ale RATBV primesc și un abonament gratuit pentru linia metropolitană utilizată. Prelungirea valabilității acestui abonament nu se poate face însă decât în punctele de vânzare bilete și abonamente.

Pentru orice probleme legate de activarea/prelungirea cardului puteți solicita ajutor pe adresa comunicare@ratbv.ro.

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>