Connect with us
Publicitate

Turism

Poiana Brașov este ocupată în proporție de peste 70% pentru minivacanța de 1 mai. Cât costă un sejur în stațiunea montană

Publicat

pe

Au mai rămas doar câteva zile până la minivacanța de 1 mai, iar mii de români au plănuit din timp ce vor face în cele trei zile libere. Dacă mulți turiști vor lua calea litoralului, sunt oameni care au ales destinațiile montane pentru acest concediu. În Poiana Brașov, de exemplu, gradul de ocupare pentru vacanța de 1 mai este de peste 70%.

„Avem rezervări efectuate în ultimul moment. Avem un grad de ocupare de 70%. Oaspeții vin pentru că sunt dornici de aer curat, de SPA, activități pentru copii. Îi îndemnăm, în primul rând, să stea în aer liber, în natură. Noi avem organizate tururi cu bicicleta, avem biletele de telecabină, deci îndemnăm cât mai mult să se bucure de tot ceea ce înseamnă natură și munte”, a declarat Laura Ursu, directorul unui hotel de patru stele, citată de radiobrasovfm.ro.

Președintele Asociației de Turism Poiana Brașov, Roxana Cojocea, îi invită pe turiști să își petreacă timpul liber și la Centrul de Agrement, după plimbările lungi prin natură.

„Au fost turiști de Paște, urmează minivacanța de 1 mai. Nu suntem o destinație preferată pentru că marea întotdeauna a fost cea care a atras turiștii de 1 mai, însă, cu siguranță, vor fi iubitori ai muntelui, dar va depinde foarte mult și de vreme. Deocamdată este destul de răcoare, să nu plouă. Asta este foarte important, pentru că atracțiile rămân aceleași, condițiile de cazare, mâncare, spa-urile sunt deschise, centru de agrement este deschis. Îi așteptăm, cu drag, la munte și vor mai prinde și un petec de zăpadă, copiii pe munte, unde vor putea să se joace, nu neapărat să schieze, dar se vor bucura și de zăpadă pe masivul Postăvaru”, a spus Roxana Cojocea, pentru aceeași sursă.

Publicitate

O noapte de cazare cu mic dejun inclus, la un hotel de patru stele, porneşte de la 450 de lei pentru o cameră dublă. Acest tarif include cazarea cu mic dejun, cine festive și acces gratuit la zona de SPA. La un alt hotel, pachetul cu trei nopți de cazare pornește de la 1800 de lei.

Mii de turiști sunt așteptați și pe Valea Prahovei. Sinaia este singura stațiune din zonă unde pârtiile încă mai sunt deschise, așa că de 1 mai, pasionații de schi și snowboarding sunt așteptați pe domeniul schiabil de la cota 2000. În fiecare zi se lucrează intens la amenajarea pârtiilor. A devenit deja tradiție ca de 1 mai turiștii să poată profita de întinderile de zăpadă de pe platoul Bucegi.

„La cota 2000 este încă iarnă, strat generos de zăpadă, noi credem că dacă nu vine o încălzire foarte accentuată sau ploi foarte consistente vom putea schia chiar până după 1 mai. Cu mici excepții, în ultimii zece ani am schiat la cota 2000 de 1 mai”, a declarat Maria Floricică, directorul Telegondolei Sinaia.

Turiștii care vor ajunge la Sinaia de 1 mai trebuie să știe că prețurile cartelelor la instalațiile de transport pe cablu rămân neschimbate. Un schi pass valabil o zi întreagă costă 230 de lei pentru adulți și 150 de lei pentru copii.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes