Connect with us
Publicitate

Eveniment

Podul spre baza NATO de la Cincu, nerezolvat. Lucrările s-au blocat

Publicat

pe

Lucrările pentru construcţia podului peste Olt, care face legătura cu baza militară NATO de la Cincu, s-au blocat. Acestea ar fi trebuit să fie finalizate în urmă cu două luni, însă constructorul a solicitat o suplimentare a bugetului. Consiliul Judeţean Braşov a refuzat să ofere banii, iar astfel lucrările au fost sistate.

Cu toate acestea, președintele României, Klaus Iohannis susține că toate planurile în acest sens au fost rezolvate și că România beneficiază de o dotare superioară în cadrul bazelor NATO de la noi din țară, transmite antena3.ro.

„Toate s-au realizat, și în infrastructură și în dotare și în personal. Cu mine în delegație este ministrul Apărării și trebuie să spun că progresul este notabil si sustenabil. Avem o dotare mult superioară, cadre militare bine pregătite iar la infrastructură se lucrează peste tot”, a declarat Klaus Iohannis.

Tensiunile între firma care a câştigat licitația pentru construcția podului şi Consiliul Judeţean Braşov au apărut odată cu noile propuneri venite din partea constructorului. Pentru soluțiile noi de consolidare a fundațiilor, acesta a vrut și bani în plus.

Publicitate

„Cu banii publici nu ne jucăm chiar dacă suntem conștienți de această importanță a podului. Nu este vorba de bani. Consiliul Județean are fonduri. Vorbim de temeiul și de justificarea unei suplimentări de bani. În condițiile legii o justificare se face doar pentru o situație neprevazută. Deocamdată nu văd o încadrare în neprevăzut a acestei situații, ci o schimbare substanțială de soluții.

Am contactat specialiștii independenți care să vina să spună dacă există o justificare legală pertinentă sau nu”, a declarat Mihai Pascu, director al Direcției de Investiții a Consiliului Județean Brasov

Pentru că părțile implicate în construcția podului care face legătura cu baza militară de la Cincu nu au ajuns la un consens, preşedintele Consililui Judeţean Braşov a anunţat că întreaga problemă riscă să ajungă în instanţă.

„De la partea de execuție, la partea de tehnologie ne-am întâlnit cu proiectantul nostru care dorește să se întâmple într-un fel, constructorul care merge pe altă tehnologie. De aici au apărut o serie de dispute între constructori și proiectant. Suntem într-o situație inedită. Nu am mai fost într-o astfel de postură”, a declarat Șerban Todorică, președintele Consiliului Județean Brașov.

În cazul în care nu se va găsi o soluţie, reprezentanţii Consiliului Judeţean iau în considerare şi rezilerea contractului şi reluarea licitației.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes