Connect with us
Publicitate

Administrație

Podul de la Voila, peste care trec blindatele NATO, nu poate fi reconstruit. Hidroelectrica nu este de acord cu demolarea lui pentru a fi ridicat unul nou

Publicat

pe

Podul de la Voila care face legătura cu localitatea Cincu riscă să cadă din cauza vechimii foarte mari și a gradului de degradare ridicat. Pasajul, care are doar 100 de metri lungime, permite blindatelor grele ale NATO să ajungă la baza din Cincu. Dacă autoritățile nu se grăbesc să reabiliteze podul, atunci vehiculele militare nu ar mai avea acces în zonă, în cazul în care pasajul s-ar dărâma.

Publicitate

„E un pod făcut pentru trafic ușor şi, la 60 de tone, nimeni nu garantează că ar rezista”, a spus Gheorghe Osalciuc, primarul comunei Voila, pentru stiri.tvr.ro.

Autoritățile au anunțat că vor să pună la pământ actualul pod și să reconstruiască unul nou, însă până acum nu s-a făcut nimic. Potrivit TVR, Ministerul Apărării a cerut urgentarea construcţiei, Consiliul Judeţean Braşov a atribuit contractul unei asocieri de firme, însă lucrările nu au început.

„Avizul de la Hidroelectrica presupune că nu avem voie să facem niciun fel de lucrare în albie, deci nu avem voie să afectăm deloc acel canal de fugă al barajului de care fac vorbire”, a declarat Mihai Pascu, director executiv Direcția drumuri județene și servicii publice din cadrul Consiliului Județean Brașov, pentru aceeași sursă.

Publicitate

Autoritățile spun că actualul pod este complet degradat, iar din această cauză ar fi nevoie de o infrastructură rutieră solidă, între Gara de la Voila şi baza militară de la Cincu pentru că aceasta este o zonă intens tranzitată de trupele NATO.

Structura metalică a noului pod a fost adusă la fața locului, însă problema principală rămâne demolarea vechii construcții peste răul Olt. Poate fi distrusă doar prin implozie sau piconare, ambele variante fiind respinse de Hidroelectrica.

În plus, firma care ar fi trebuit să se ocupe de construcția noului pod a anunțat că structura metalică pentru viitorul pasaj a fost realizată încă de anul trecut și recepționată în apropierea șantierului, dar nu ar fi primit banii pentru această lucrare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Barbu Gh.

    4 iunie, 2022 at 9:48 pm

    NU AȘA: ÎNTÂI SĂ-L FAACĂ PE CEL NOU!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes