Connect with us
Publicitate

Economic

Poate fi semnat primul contract pentru autostrada Făgăraş – Sibiu, pentru tronsonul 3 Sâmbăta de Sus – Arpașu de Jos. Nu a fost depusă nicio contestaţie

Publicat

pe

Contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului 3 din Autostrada Sibiu – Făgăraș poate fi semnat cu ofertantul declarat câștigător, respectiv constructorul turc Makyol. Și asta pentru că nu a fost depusă nicio contestație. Este primul tronson din Autostrada Sibiu – Făgăraș pentru care se semnează contract.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) poate semna contractul pentru tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș. „Deja am început demersurile (pentru semnare – n.r.)”, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanții CNAIR.

Constructorul turc MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. a fost desemnat câștigătorul licitației pentru tronsonul 3 al autostrăzii Sibiu – Făgăraș, a anunțat pe 15 iunie Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

Constructorul va avea la dispoziție 48 de luni (12 luni pentru proiectare și 36 pentru execuția a lucrărilor) pentru finalizarea celor 17,61 km ai tronsonului cuprins între Arpașu de Jos (DN1) și Sâmbăta de Sus (DJ105B), potrivit lui Pistol.

Contractul în valoare de 1,77 de miliarde de lei, fără TVA este finanțat prin Programul Transport (PT).

Publicitate

Pe traseu vor fi construite inclusiv 27 de structuri de artă, dintre care un pod de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 820 m.

Același constructor din Turcia, în asociere cu alt constructor turc, a fost desemnat câștigător și pe tronsonul 4 al autostrăzii Sibiu – Făgăraș. Strabag a formulat apoi contestație.

CNAIR urmează să desemneze câștigători și pentru trosoanele 1 și 2 ale acestei autostrăzi.

Autostrada Sibiu – Făgăraș (68 km), finanțată prin fonduri europene, are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului deoarece face parte dintr-un proiect mai amplu de conectivitate a infrastructurii rutiere la rețeaua de transport europeană TENT – Comprehensive.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes