Connect with us
Publicitate

Administrație

PNRR: Noi taxe pentru șoferi și un nou sistem de plată a rovinietei. Mașinile vechi de peste 15 ani, mai greu de înmatriculat

Publicat

pe

man in green jacket and black pants standing on road during daytime
Publicitate

Noi taxe vor apărea pentru șoferi, pentru transportatori, dar și taxe care să împiedice cumpărarea de mașini vechi. 

”La Transport, vorbim de o schimbare a modului în care se taxează transportul de mărfuri, pentru că-n acest moment, acea rovinietă pentru transportatori nu ține cont și de cât folosești drumul, deci se plătește la fel. (…) Se va aplica o taxă în funcție de cât folosești drumul. Dacă folosești pe distanțe mai lungi și transporți mai multă marfă, plătești mai mult. Și invers” spune ministrul Cristian Ghinea, citat de DC News.

Descurajarea înmatriculării mașinilor mai vechi de 15 ani

„În ce privește politica de descurajare a înregistrării mașinilor vechi, este chiar așa, nu este decisă forma în care se va întâmpla acest lucru, dar trebuie să evităm să mai fim cimitirul de mașini vechi al Europei. E o problemă pe care o tot avem. Trebuie să venim cu măsuri pentru a reduce poluarea”, a spus ministrul Cristian Ghinea, la prezentarea PNRR.

Publicitate

Precizări în PNRR, legate de taxe

”Marile investiții din sistemul de transport, pe care le voi detalia în cele ce urmează, vor fi susținute și de reforma sistemului de taxare – taxare verde, un nou sistem de taxare a drumurilor și promovarea transportului cu zero emisii de carbon.”

– ”Aplicarea unui nou sistem de taxare, în special pentru traficul greu din România, conform principiului „poluatorul plătește”, inclusiv posibile stimulente pentru cei care dețin vehicule cu emisii zero/reduse”.

– Se mai are în vedere: ”Implementarea principiilor de taxare ecologică; Descurajarea înmatriculării mașinilor mai vechi de 15 ani;

– Creșterea valorii schemelor de casare pentru vehiculele poluante; Stimulente fiscale prelungite pentru vehiculele cu emisii zero; Suport pentru extinderea infrastructurii de încărcare a mașinilor electrice”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes