Connect with us
Publicitate

Eveniment

Ploile abundente de duminică au inundat străzile din Bușteni și au lăsat stațiunea Sinaia fără apă potabilă

Publicat

pe

Publicitate

În loc să fie acoperite de zăpadă, stațiunile de la munte s-au confruntat cu o vreme mai degrabă de toamnă. Ploile abundente au luat locul ninsorilor, iar odată cu cantitățile mari de precipitații au apărut și problemele.

Primăria Bușteni a anunțat că mai multe străzi din stațiune au fost inundate în urma ploilor de duminică. Debitele apelor a fost foarte mari, iar șuvoaiele s-au scurs pe șosele. A fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, iar autoritățile au luat măsuri urgente pentru limitarea pagubelor.

„Din cauza ploilor abundente din ultimele zile, iată că ne confruntăm din nou cu inundații în anumite zone din orașul nostru, cum ar fi zona sălii de sport (Str. Unirii), cartierul Zamora, Str. Fântânii, Str. Victoriei, Str. Cezar Petrescu, Valea Cerbului – Gura Diham, Splaiul Zamorei și Zamora Nouă. Debitele apelor au fost foarte mari, de aceea am luat urgent măsurile necesare pentru a proteja zonele cu risc ridicat de inundații. Echipajul SVSU din cadrul Primăriei Bușteni, alături de angajații Hidro Prahova au acționat conform planului, intervenind în funcție de urgență și gravitatea situației, în unele zone fiind necesară crearea unor șanțuri sau ridicarea unor diguri de protecție din saci de nisip pentru devierea apei, astfel încât gospodăriile oamenilor să fie în siguranță”, au spus reprezentanții primăriei.

Au fost probleme din cauza ploilor abundente și la Sinaia. Mai multe străzi din stațiune au fost inundate, dar cea mai mare îngrijorare a autorităților este faptul că apa care curge la robinetele oamenilor nu mai este potabilă.

Publicitate

Societatea HIDRO PRAHOVA SA anunță oprirea distribuției apei potabile în oraşul Sinaia, începând de astăzi, 23 ianuarie 2023, ora 0.00, din cauza condițiilor meteo extreme înregistrate în ultimele 48 de ore, care au provocat un nivel extrem de ridicat de turbiditate în staţiile de tratare a apei Oppler şi Valea Dorului. Vor fi afectaţi abonaţii din zona centrală a oraşului Sinaia, precum şi cei care locuiesc în cartierele Izvor și Platou Izvor. Din cauza acestei situații ce ține exclusiv de condițiile meteo, societatea HIDRO PRAHOVA SA anunță că este obligată să mențină sistarea apei potabile până la scăderea nivelului de turbiditate în staţiile de tratare de unde sunt alimentate zonele afectate din oraş. Societatea HIDRO PRAHOVA SA își cere scuze consumatorilor pentru disconfortul creat şi preciezează că reluarea furnizării către utilizatorii HIDRO PRAHOVA SA vizați se va face când apa distribuită va avea parametrii de calitate corespunzători”, au anunțat reprezentanții primăriei Sinaia.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes