Connect with us
Publicitate

Administrație

Plin de gunoaie pe DN1. Lipsa de educație și bun simt a turiștilor și șoferilor care tranzitează zona nu are limite. Pamperși, plastic și lenjerie intimă lăsate în parcarea Cotul Donului

Publicat

pe

Vrem schimbare, dar ne lipsește bunul simț. O mulțime de deșeuri, cele mai multe reciclabile, stăpânea zilele trecute parcarea Cotul Donului de pe DN1, la coborârea dinspre Predeal către Brașov. Scena a fost privită cu indignare de membrii Asociației Bun-Simț și Atitudine Civică.

Publicitate

„Ce am găsit aruncat acolo este de domeniul fantasticului… de la lenjerie intimă și pampers, până la doze de bere, peturi de apă și sucuri de tot felul, energizante și altele. Din păcate, deșeurile erau împrăștiate până la râu. Nu este normal să se întâmple așa ceva”, a declarat președintele Asociației Bun-Simț și Atitudine Civică, Cristiana Predoiu pentru Radio România Brașov FM.

Ca susținător al proiectelor de ecologizare, Cristiana Predoiu face apel la turiști și la șoferii care tranzitează zona să-și strângă gunoaiele în pungi și să le arunce la cel mai apropiat coș de gunoi, nicidecum la marginea drumului sau pe zona verde.

Parcarea de la Cotul Donului este al treilea obiectiv care va fi reamenajat în spiritul bunului simț turistic, printr-un proiect realizat împreună cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

Publicitate

„La Cotul Donului se va reamenaja a treia parcare de bun-simț turistic. Este vorba despre proiectul «DN1 – Traseu de Bun-Simț Turistic», prin care ne-am propus reamenajarea tuturor parcărilor și refugiilor cu probleme din punct de vedere al deșeurilor aruncate iresponsabil. Parcarea de la Cotul Donului va fi amenajată cu coșuri de gunoi pentru colectarea selectivă a gunoaielor și cu panouri informative pentru participanții la trafic”, a precizat sursa citată.

Primele parcări reamenajate deja după acest concept sunt la limita dintre județele Brașov și Prahova și la intrarea în orașul Predeal, pe ruta București-Brașov, pe partea stângă. În atenția inițiatorilor mai sunt parcările de pe DN1 spre Sibiu și cele cuprinse între Azuga și București.

Sursa: Radio România Brașov FM

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes