Connect with us
Publicitate

Administrație

Plimbările cu ATV-urile sau alte vehicule motorizate prin pădurile Brașovului rămân interzise

Publicat

pe

Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt Brașov a lansat în dezbatere publică în data de 21 august proiectul Regulamentului privind accesul pe drumurile forestiere aflate în fondul forestier proprietate publică  a Municipiului Brașov și în administrarea Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt R.A., în scopul practicării de activități individuale de turism, sportive și de recreere.

Publicitate

Obiectivul acestui regulament este acela de a oferi un cadru legal pentru folosirea celor 30 de drumuri forestiere, cu o lungime totală de 83,5 km, de către turiștii sau brașovenii care vor să se bucure de liniștea pădurii, să se relaxeze sau să facă sport. Regulamentul prevede că accesul este permis pietonilor și bicicliștilor. De asemenea, este permis accesul cu cărucioare pentru copii sau pentru persoane cu nevoi speciale.

Proiectul regulamentului prevede, la articolul 9 (lit. Y) că: „Este interzis accesul pe drumurile forestiere cu ATV-uri și alte autovehicule antrenate de motoare termice sau electrice, cu excepția vehiculelor/autovehiculelor autorizate și a căror acces este permis în scopul îndeplinirii atribuțiilor specifice, conform legii”.

Astfel,  odată cu aprobarea prezentului Regulament, pe drumurile forestiere vor avea acces doar vehiculele administratorului fondului forestier, cele ale firmelor de exploatare sau cele de intervenție (ambulanțe, autospeciale ale pompierilor, vehicule ale poliției, etc). Nu va fi permis, în schimb, accesul celor care doresc să facă o plimbare cu ATV-ul, motocicleta sau alte vehicule motorizate.

Publicitate

În proiectul de Regulament pe care Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt l-a lansat în dezbatere publică este prevăzut și faptul că „utilizarea drumurilor forestiere în scop comercial, în vederea obținerii de venituri precum și pentru organizarea de evenimente sportive sau de altă natură, se face cu acordul prealabil al administratorului fondului forestier proprietate publică a Municipiului Brașov și în condițiile stabilite de acesta”.

În astfel de situații, solicitanții trebuie să depună o cerere scrisă la administratorul fondului forestier, însoțită de următoarele documente: prezentarea/descrierea evenimentului; perioada propusă pentru desfășurarea evenimentului; date privind entitatea/persoana organizatoare (certificat de înregistrare la registrul comerțului/certificat de înregistrare în registrul asociațiilor și fundațiilor, documente din care să reiasă faptul că entitatea este în stare de funcționare, etc); carte de identitate a reprezentantului legal, împuternicire și carte de identitate a persoanei împuternicite, după caz); harta cu coordonate stereo 70 pentru traseul/traseele  pe care vor să le organizeze. Utilizarea drumurilor în scop comercial, se referă, de exemplu, la filmarea unor spoturi publicitare  sau organizarea unor competiții de alergare la se percepe taxă de participare,  nicidecum pentru competiții automobilistice.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. franco

    26 august, 2020 at 2:58 pm

    „Utilizarea drumurilor forestiere în scop comercial, în vederea obținerii de venituri ” poate fi de exemplu un centru de inchirieri de ATV – uri, si atunci or sa vina toti pantofarii la o tura cu atv-ul si va fi bataia de joc pe care o cunoastem cu totii: galagie, fum si indolenta fata de oamenii care au iesit sa se bucure de o drumetie in linistea naturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes