Connect with us
Publicitate

Administrație

Plimbarea cu taxiul în Brașov ar putea fi mai scumpă. Consilierii Locali vor hotărî dacă majorează tariful la 2,9 lei/km

Publicat

pe

Publicitate

Companiile de taxi din Brașov au cerut autorităților locale aprobarea creșterii tarifului de la 2,2 lei/km la 2,9 lei/km. Acest preț nu a mai fost modificat din 2018, iar șoferii se plâng că din cauza pandemiei și a scumpirii prețurilor la combustibil veniturile lor au scăzut drastic.

Dacă această propunere va fi votată în Consiliul Local, atunci tariful maximal va ajunge la 2,9 lei/km în intervalul orar 6.00 – 22.00. Tariful pe timp de noapte nu va fi mai mic decât cel aplicat ziua, însă nu va putea fi mai mare cu maximum 50% din cel stabilit pe timp de zi.

Odată cu majorarea tarifului, autoritățile locale au gândit și un regulament nou pentru șoferii care vor prelungirea autorizației de taxi. Una dintre cele mai importante modificări vizează vechimea mașinilor. Acestea nu trebuie să fie mai vechi de 10 ani de la data fabricației, iar norma de poluare trebuie să fie cel puțin Euro 6. Mașinile electrice sau hibrid vor fi acceptate pentru transportul public în regim taxi din Brașov. În plus, vehiculele vor trebui să fie dotate cu GPS, dar și POS-uri pentru plata cu cardul bancar.

Același regulament prevede ca firmele de taxi care au mașini Euro 4 să le schimbe în proporție de 30% cu vehicule electrice sau hibrid până în 31.12.2022. Apoi, până în anul 2024 jumătate din autoturismele Euro 5 ale companiilor de taxi vor trebui înlocuite cu mașini electrice hibrid. Practic, până la finalul anului 2023, aproape 850 de taxiuri vor trebui înlocuite cu autovehicule mai noi.

Publicitate

În prezent, pe străzile din Brașov circulă peste 1400 de taxiuri, cu peste 250 de mai multe decât nivelul maxim care ar fi necesar pentru oraș.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes