Connect with us
Publicitate

Sport

Planurile lui Ion Țiriac pentru un nou patinoar în Brașov: Ar urma să fie gata în 74 de zile

Publicat

pe

Publicitate

Patinoarul construit de omul de afaceri Ion Țiriac în Otopeni s-a dovedit a fi un succes pentru sporturile de iarnă, precum hochei și patinajul. Urmând același model, Țiriac intenționează să construiască o nouă arenă de hochei în Brașov, unde se pare că va avea sprijinul total al primăriei orașului.

Recent, jurnaliștii Prosport au aflat că Țiriac intenționează să trimită pe bunul său prieten, Eduard Pană, singurul hocheist român în viață inclus în Hall of Fame, în Slovacia. Scopul acestei deplasări este de a găsi un model de patinoar pe care să-l poată construi apoi în Brașov.

Eduard Pană a confirmat aceste informații când a fost contactat de jurnaliștii Prosport. El a declarat: „Am avut discuții cu domnul Țiriac despre acest subiect și voi merge în Slovacia pentru a găsi un model de patinoar pe care să-l construim apoi în Brașov. Am un bun prieten care locuiește acolo, cu care voi merge să văd mai multe patinoare.”

Pană a dezvăluit că o astfel de arenă sportivă ar putea fi construită într-un timp foarte scurt, de doar 74 de zile. El a mai spus: „Așa s-a întâmplat și cu patinoarul din Otopeni. Totul a decurs foarte repede, de la momentul în care a fost excavată prima cuvă de pământ și până la inaugurare.

Publicitate

Despre Patinoarul construit de omul de afaceri brașovean în Otopeni

Patinoarul Allianz-Țiriac Arena, operat de către Fundația Țiriac și construit la inițiativa domnului Ion Țiriac, a fost inaugurat pe data de 7 decembrie 2016.

Proiectul este unic, fiind singurul patinoar din zona București-Ilfov dezvoltat conform celor mai recente norme olimpice internaționale și în acord cu indicațiile Federației Internaționale de Hochei (FIH). Principalul său scop este de a încuraja practicarea sportului în rândul copiilor, tinerilor și de a sprijini echipele sportive în atingerea celor mai înalte performanțe.

Patinoarul situat pe Strada Drumul Gării Odai (Otopeni) are o suprafață construită de 4 863 mp, o capacitate de aproximativ 450 de locuri, iar investiția totală în construcția sa s-a ridicat la 3,6 milioane de Euro.

Amplasamentul pune la dispoziția vizitatorilor 4 vestiare pentru echipele de hochei, 6 vestiare individuale pentru patinatorii sportivi și un vestiar pentru publicul larg. În plus, beneficiază de o parcare de 70 de locuri, cu spații adaptate inclusiv pentru autocare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes