Connect with us
Publicitate

Administrație

Planul Urbanistic General al Brașovului va fi realizat cu fonduri din PNRR. 650.000 de euro este finanțarea primită de municipalitate

Publicat

pe

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban a semnat astăzi contractul de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru proiectul de actualizare a Planului Urbanistic General, finanțare în valoare de 650.000 de euro.

Actualizarea PUG-ului Brașovului, în format digital, conține următoarele etape:

  • Etapa 1 – Prezentarea formei sintetizate și diagnoza PUG-ului aflat în vigoare, studiile de fundamentare, sinteza studiilor de fundamentare, diagnosticul general și cel prospectiv, conceptul de dezvoltare a Zonei Metropolitane Brașov și viabilitatea financiară;
  • Etapa 2 – Prezentarea formei preliminare a Planului Urbanistic General al Municipiului Brașov;
  • Etapa 3 – Obținerea avizelor și acordurilor necesare PUG, în baza documentațiilor specifice și a legislației în vigoare;
  • Etapa 4 – Prezentarea formei finale a Planului Urbanistic General al Municipiului Brașov;
  • Etapa 5 – Predarea și integrarea Planului Urbanistic General al Municipiului Brașov în Sistemul Informațional Geografic (GIS).

În acest moment, Primăria are un contract în derulare pentru PUG-ul Brașovului cu Asocierea dintre Synergetics Coroporations SRL (lider) și Quattro Design SRL, ambele din București. Valoarea contractului este de 3.400.000 de lei + TVA, respectiv 4.046.000 de lei cu tot cu TVA, astfel că obținerea acestei finanțări ar acoperi cea mai mare parte din acest proiect (3.184.986,90 + TVA este suma solicitată).

Odată cu această finanțare, municipiul a obținut și 45 de stații de încărcare a autoturismelor electrice, în valoare de peste 1 milion de euro. Aceste stații vor fi asigurate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Includerea celor 45 de stații în proiect s-a făcut ținând cont de faptul că a fost primul proiect de finanțare al municipalității încărcat pe platforma PNRR.

Publicitate

Acest proiect se adaugă celorlalte două contracte semnate astăzi: eficientizare energetică a corpului B de la Școala Gimnazială nr. 5 și achiziția a 23 de autobuze electrice, și a stațiilor de încărcare aferente.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes