Connect with us
Publicitate

Social

Planul de afaceri al Aeroportului Brașov, trimis către Comisia Europeană

Publicat

pe

Documentaţia aferentă prenotificării Comisiei Europene referitoare la ajutorul de stat privind derularea investiţiei „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”, a fost transmisă zilele trecute, de către Specialiştii Direcţiei Implementare Aeroport din cadrul Consiliul Judeţean Braşov, în cadrul Consiliului Concurenței.  Acest pas reprezintă o etapă birocratică obligatorie în demersul implementării construcției Aeroportului.

„Construcţia unui aeroport din bani publici intră în sfera ajutorului de stat, iar acest demers trebuie adus la cunoştinţa organismelor de specialitate ale Uniunii Europene. Astfel, pentru administraţia judeţeană să poată depune proiecte destinate accesării de fonduri europene din care să decontăm lucrările de construcţie a Aeroportului Braşov şi dotările pe care le-am asigurat, este nevoie de acordul UE în ceea ce priveşte ajutorul de stat. Prenotificarea este un pas premergător, scopul nostru final fiind notificarea ajutorului de stat la forul european”, a explicat Alexandru Anghel, directorul executiv al Direcţiei Implementare Aeroport Braşov.

Prenotificarea şi notificarea Comisiei Europene reprezintă un proces complex şi de durată, care ar putea dura de la câteva luni, până la doi ani.

Pe toată perioada întocmirii documentaţiei în vederea prenotificării, precum şi în continuarea demersurilor privind notificarea ajutorului de stat, până la obţinerea avizului favorabil al Comisiei Europene, administraţia judeţeană beneficiază de suportul şi consultanţa specialiştilor care au realizat Planul de Afaceri al Aeroportului Internaţional Braşov.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alexandru

    4 august, 2021 at 5:23 pm

    Vom ,,zbura,,în continuare tot de la SIBIU! Brașov este cel mai corupt oraș din România.Tot ce se încearcă să se construiască trebuie ,,vămuit,,de mai marii ,,cetățeni,,cu aerele de mari investitori într-ale cetățenilor interese!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes