Connect with us
Publicitate

Administrație

Pista aeroportului Brașov-Ghimbav este luminată. Sistemul de balizaj a fost aprins pentru prima oară

Publicat

pe

Luminile sistemului de balizaj de pe pista aeroportului internațional Brașov-Ghimbav au fost pornite pentru prima oară. 174 de lămpi unidirecționale cu filtru alb, 54 cu filtru roșu și 30 albe flash vor fi reperele care îi vor ajuta pe piloți să aterizeze avioanele pe timp de noapte sau atunci când vizibilitatea este foarte redusă.

Publicitate

Pe suprafața aeroportului au fost montate atât lămpi încastrate în pistă cât, dar și supraterane care conturează perimetrul pistei de decolare-aterizare, al căii de rulare și al platformei de îmbarcare-debarcare. Cu ajutorul acestor lumini, piloții primesc mai multe tipuri de informații:

  • lămpile de prag de pistă – care semnalizează începutul, respectiv finalul pistei;
  • lămpile din zona de contact – care semnalizează zona optimă în care avionul trebuie să aterizeze;
  • luminile axiale – care ghidează aeronava la rulajul pe pistă; luminile de buzunar de pistă;
  • luminile de capăt de pistă; luminile de baretă stop, de buzunar de întoarcere şi de cale de rulare.

Sistemul de balizaj are lămpi pe sistem LED, care asigură o fiabilitate mai mare și un consum redus de energie electrică. Luminile au fost montate pe tije sau stâlpi frangibili cu înălțimea de peste 1,8 metri. Iluminatul poate fi controlat cu ajutorul unui echipament de tip touchscreen. Valoarea totală a contractului de proiectare și execuție a sistemului de balizaj este de 65.598.566,25 de lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Observator

    22 decembrie, 2021 at 11:04 am

    O investitie se considera terminata in momentul in care procesul verbal de receptie si de punere in functiune a investitiei a fost semnat de ambele parti (constructor si beneficiar ) fara obiectiuni ! Ca atare ,nu stim daca obiectivul a fost receptionat ,daca a fost achitata constructorului suma prevazuta in contract si daca au fost calculate si aplicare penalizari de intarziere pentru ca tot in presa s-a anuntat la incheierea contractului ca termenul de realizare a acestei investitii a fost 31.12.2020 !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes