Connect with us
Publicitate

Eveniment

Pisică moartă, lăsată să putrezească, în curtea Pavilionului Mârzescu. Ce alte probleme au mai fost descoperite în „spitalul groazei”, din Brașov

Publicat

pe

Ajung la spital, dar se tem că nu vor mai ieși de acolo. Sunt gândurile chinuitoare a mii de pacienți care sunt nevoiți să se trateze la una dintre cele mai mari unități medicale din Brașov. Bolnavii de cancer sunt internați în condiții mizere la secția de oncologie a Spitalului Județean. Mucegaiul și igrasia fac parte din decor, iar curățenia din saloane, dar și de pe holuri lasă de dorit.

Publicitate

E lipsă de interes și la exterior. Jurnaliștii Kanal D au filmat cadavrul unei pisici care zăcea chiar în curtea spitalului. Lângă o bancă ruptă, care este folosită de pacienți, zăcea trupul neînsuflețit al unei feline. Pe principiul „ascundem mizeria sub preș”, angajații spitalului județean Brașov s-au făcut că nu văd animalul mort din curtea unității medicale. Deși riscul de infecție este uriaș, nimeni nu se grăbește să ia cadavrul din curtea unității medicale. Ba chiar angajatul de la pază a sugerat că animalul ar fi fost adus de jurnaliști.

Probleme sunt și în alte zone ale spitalului. Pe holuri, pereții și scările sunt scorojite, iar scările sunt mizerabile. Angajații au lăsat chiar și un tomberon la intrarea în secția de oncologie. Prin spital au fost lipite afișe care îi avertizează pe pacienți, dar și pe cadrele medicale că fumatul este interzis. Dar cine mai ține cont de reguli atunci când unitatea medicală pare desprinsă parcă dintr-un film de groază? La intrarea în secția de oncologie, chiar lângă calorifer, a fost lăsat un pahar de plastic plin cu mucuri de țigară.

Și folosirea toaletei se poate transforma dintr-o simplă necesitate într-o aventură periculoasă. Nu există colac, apa caldă lipsește și nu funcționează nici măcar lumina.

Publicitate

Stadiul avansat de degradare al clădirii în care funcționează unitatea medicală se vede cel mai bine la exterior. În unele zone, tencuiala a căzut și nimeni nu știe cât de rezistente mai sunt zidurile. Grav este că nu au fost lipite afișe care să îi avertizeze pe pacienți de un eventual pericol.

Zilnic ajung aici bolnavi de cancer din Brașov, dar și din alte județe din țară. Mulți pacienți se tem că după vizita la spital ar putea pleca acasă cu vreo infecție care le-ar putea pune viața în pericol.

Într-un astfel de haos, responsabilii pasează răspunderea dintr-o parte în cealaltă. Pavilionul Mârzescu urmează să treacă din administrarea Spitalului Județean în cea a Spitalului de Pneumoftiziologie. Până când se va face schimbarea, nimeni nu știe cine trebuie să răspundă pentru problemele apărute în unitatea medicală.

„Spitalul Județean încă nu și-a relocat cele două secții. Noi încă nu am primit aviz să ne mutăm și deci practic nu putem gestiona lucrurile care le fac ei acolo”, a declarat Dan Moraru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Brașov.

Jurnaliștii Kanal D au încercat să ia un punct de vedere și de la conducerea Spitalului Județean în legătură cu problemele descoperite în unitatea medicală, dar responsabilii nu au oferit niciun răspuns.

Publicitate

Materialul video poate fi urmărit AICI

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes