Connect with us
Publicitate

Social

Pinguini, lei de mare și foci, din acest an, la grădina Zoologică din Brașov

Publicat

pe

Anul acesta, Zoo Brașov va deveni casă pentru mai multe perechi de pinguini Humboldt, lei de mare și foci.

Publicitate

Proiectul la care conducerea instituției lucrează de mai mult timp este aproape finalizat, iar spațiile amenajate pentru animale mai au nevoie de mici modificări, după cum a precizat managerul Zoo Brașov, Alin Pânzaru: „Am adus specialiști pentru a vedea condițiile în care vor fi ținute animalele pe care le vom aduce și în urma acestei pre-recepții au rezultat câteva remedieri, să le spunem, pe care constructorul a zis că le va pune în practică și le va face în următoarea perioadă. Noi sperăm să începem negocierile de transport. Focile și leii de mare deja am discutat de ceva timp de unde le vom aduce, de la mai multe grădini zoologice din Olanda, Franța, Germania. Așteptăm să vedem ce spune coordonatorul de la pinguinii Humboldt; suntem în discuții de ceva timp cu ei”.

Intenția este ca la Brașov să fie aduse 10 perechi de pinguini, 4 lei de mare și două foci, transmite radiobrasovfm.ro.

Pe de altă parte, și fără aceste vedete specifice zonei antarctice, Zoo Brașov, alături de planetariu și autobuzul safari reprezintă puncte de atracție pentru brașoveni și turiști de toate vârstele.

Publicitate

„Am reușit anul trecut să depășim numărul de vizitatori. Pentru zoo, planetariu și autobuz virtual. În 2022 au fost 289.000 și în 2023 au fost cam 318.000”, a spus Alin Pânzaru.

În această perioadă, Zoo Brașov este deschisă conform programului de iarnă, între orele 09.00 și 18.00. Luni este închis.

Biletele pot fi achiziționate și de pe site-ul zoobrasov.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes