Connect with us
Publicitate

Eveniment

Pilotul brașovean Octavian Ciovică, fost consilier local, condamnat la închisoare pentru trafic de influență și șantaj

Publicat

pe

Pilotul brașovean Octavian Ciovică, deținător al titlului de campion național în Campionatul Național de Viteză pe Traseu Montan, a fost condamnat în primă instanță la o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și șantaj, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Brașov.

Ciovică a obținut primul său titlu de campion în 2022, an în care a și fost trimis în judecată în dosarul în care marți, 18 iunie, a primit sentința. Potrivit instanței, Ciovică a pretins bani de la un antreprenor pentru a-i înlesni obținerea autorizației de funcționare a Clubului Taboo, de pe Șirul Livezii.

Octavian Ciovică a fost consilier local al municipiului Brașov în mandatul 2016-2020 și prim-vicepreședinte al organizației municipale Brașov a PNL.

Potrivit deciziei instanței, Ciovică a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani pentru trafic de influență și a primit o suplimentare de 6 luni pentru șantaj, adică o treime din pedeapsa de un an și șase luni decisă de aceeași instanță. Totodată, judecătorul a dispus și menținerea sechestrului asigurător pe mai multe bunuri ale pilotului, deoarece acesta trebuie să plătească și daune materiale și morale în valoare de 5.500 de euro.

Publicitate

Octavian Ciovică nu a dorit să comenteze decizia instanței, dar a lăsat să se înțeleagă că va depune apel în termenul de 10 zile pus la dispoziție de instanță

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes