Connect with us
Publicitate

Social

Picnic urban, chiar în centrul Brașovului. Gurmanzii sunt invitați la un brunch cu bunătăți din Vama Buzăului

Publicat

pe

Publicitate

Strada dintre Modarom și magazinul Star, care a fost închisă la începutul acestei săptămâni, va deveni zonă de picnic urban, în weekend. În cadrul primei ediții a Street Delivery Brașov, localnicii și turiștii care ajung în centrul orașului sunt așteptați să savureze tot felul de bucate tradiționale.

Produsele delicioase de care se vor bucura pofticioșii sunt făcute de micii producători locali din Vama Buzăului, cei care au implementat în comună proiectul Gastro Local. Cei care vor ajunge la brunch sâmbătă, începând cu ora 11.00, vor putea mânca de la brânzeturi făcute natural și mezeluri gustoase până la mâncare gătită cu suflet.

„Îi vom familiariza pe brașoveni cu conceptul de Puncte Gastronomice Locale, cel mai dezvoltat în Județul Brașov, care presupune crearea unor experiențe culinare reale, sigure și inedite pentru turiștii care ajung în mediile rurale, de punere în valoare a patrimoniului cultural gastronomic al unei regiuni. Este o modalitate de creare a unei sinergii comunitare și a unui model de socializare rurală în jurul actului gastronomic, oferind posibilitatea vizitatorilor să servească o masă cu produse tradiționale românești la gospodarii locali, în zona în care își petrec vacanța, într-o atmosferă rustică, dar cu respectarea normelor de igienă”, au transmis organizatorii evenimentului.

Picnicul urban se bazează pe o idee implementată de Uniunea Europeană numită „Farm to Fork” (din fermă în furculiță). Proiectul urmărește consumul responsabil de alimente, lanțul scurt de aprovizionare și folosirea produselor locale, ceea ce conduce la dezvoltarea unei economii responsabile și la un comportament protectiv cu mediu al cetățenilor.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes