Connect with us
Publicitate

Entertainment

Piața Sfatului devine ring de dans, în acest weekend. Brașovenii și turiștii sunt invitați la slow dance, chiar în centrul orașului

Publicat

pe

Publicitate

Cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului Contemporan, un grup de oameni pasionați de dans din cadrul comunității I Dance You vor marca acest eveniment printr-o acțiune performativă de slow dance care va avea loc sâmbătă, 29 aprilie, între orele 15:00 – 16:00, în Piața Sfatului din Brașov.

Slow dance este o invitație la încetinire a ritmului cotidian într-o lume în care totul se petrece din ce în ce mai repede și în care prețuim prea mult viteza acțiunilor în detrimentul calității acestora.

Colectivul I Dance You va prelua o acțiune aparent banală, și anume mersul, și își va lua timp să se cufunde în aceasta, observând complexitatea acestui act. Timp de o oră, participanții, vor merge lent, foarte lent, respirând, observând schimbul de greutate de pe un picior pe altul, contactul tălpii cu solul, gândurile și senzațiile care apar.

Această acțiune performativă va avea loc în centrul orașului și va fi ca un dans lent, un moment de respiro și un manifest pentru redescoperirea frumuseții lucrurilor simple. Privitorii care doresc să se alăture acestei acțiuni sunt bineveniți.

Publicitate

I Dance You este un proiect de dans contemporan și dans terapeutic inițiat în anul 2016 de artista independentă Anamaria Guguian. I Dance You promovează dansul ca pe o practică terapeutică dar și ca pe o formă de artă menită să exprime, să problematizeze și să fascineze. Proiectul propune ateliere de dans pentru adulți și copii, performance-uri, intervenții în spațiul public sau evenimente de comunitate.

Acest proiect a coagulat un nucleu de oameni pasionați de dans care se întâlnesc în cadrul atelierelor experimentale de mișcare. Împreună creează spectacole și acțiuni performative cu scopul de a promova dansul ca o formă artistică și profund umană de expresie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes